Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Parti Meclisi Üyesi Karayalçın: "Mecburiyetten dolayı, zorunluluktan dolayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeliyiz demiyorum.

02.08.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Mecburiyetten dolayı, zorunluluktan dolayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeliyiz demiyorum. Sayın İhsanoğlu'nun, 12'nci Cumhurbaşkanı seçilmesi için başka çok sayıda neden olduğunu söylüyorum" dedi.

Partisinin İl Başkanlığınca Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Karayalçın, ilk defa halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanıyla birlikte ülkenin yeni bir döneme girdiğini ve bu yeni dönemde halkla cumhurbaşkanı arasında bir bağın kurulacağını söyledi.

Halk ile cumhurbaşkanı arasında kurulacak bağın demokrasi açısından bir kazanım olacağını belirten Karayalçın, "Cumhurbaşkanı, Çankaya köşkünde sorgu-sual edilmez bir şekilde yaşamak durumunda değil. Seçen, oy veren kişi artık farklı bir cumhurbaşkanlığı anlayışını taşıyacaktır ve ona göre cumhurbaşkanına yaklaşacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Kahire doğumlu olması nedeniyle haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Karayalçın, şunları kaydetti:

"Mecburiyetten dolayı, zorunluluktan dolayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeliyiz demiyorum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 12'nci cumhurbaşkanı seçilmesi için başka çok sayıda neden olduğunu söylüyorum. Bunların başında taşıdığı nitelikler, söylediği sözler, demokrasi anlayışı, gelmektedir. Bir bilim insanı, iyi aile babası, İç Anadolu'dan birisi. Ancak Kahire'de doğmak gibi bir sakıncası var. Şimdi iki yer sakıncalı bir Selanik'te doğmak ikincisi Kahire'de doğmak. Tarihte bunun örnekleri vardır. Atatürk'ün cumhurbaşkanı seçilmesine engel olmak için yurt dışında doğanlar ifadesi kullanılmıştı. Akılları sıra Selanik'te doğduğu için Atatürk'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engelleyeceklerdi. O zihniyet şimdi Kahire diye ortaya çıktı. O zaman Selanik'ti şimdi Kahire diye ortaya çıktı. Bu zihniyete en sert tepkiyi yurt dışında yaşayan 6 milyona ulaşmış yurttaştan yaklaşık 3 milyon seçmenin oylarıyla vereceğini düşünüyorum."

İhsanoğlu'na Filistin Devleti tarafından Kudüs Yıldızı verildiğini hatırlatan Karayalçın, "Filistin Devleti'nin Kudüs Yıldızı'nı alan ilk ve tek Türk, hem de Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu hükümet tarafından verilmiş üstün hizmet madalyası da İhsanoğlu'nda var" dedi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement