Cumhuriyet Coşkusu Manisa'ya Hakim Oldu - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Coşkusu Manisa'ya Hakim Oldu

Cumhuriyet Coşkusu Manisa\'ya Hakim Oldu

Cumhuriyetin 92’nci kuruluş yıldönümü Manisa’da da coşku içinde kutlandı.

29.10.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin 92'nci kuruluş yıldönümü Manisa'da da coşku içinde kutlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye'nin sorunların üstesinden gelecek güce ve iradeye sahip olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 92'nci yıldönümü Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Valilik makamındaki tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önünde resmi bayramlaşma ve resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, vali yardımcıları, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Jandarma Komutanı Alb. Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatılırken, emniyet tören alanında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Yavuz Ekrem Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü'nün, törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türk milletinin yüzyıllar boyunca pek çok sorunu aştığını ve her türlü zorluğun üstesinden gelerek bu günlere ulaştığını anlattı. Milletin hep var olma mücadelesi içinde olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, "Geleceğe baktığımızda umutlu olduğumuzu, umutlu olmamız için sebeplerimiz olduğunu ifade etmeliyim. Herkesin olduğu gibi bizim de sorunlarımız vardır. Ama o sorunları aşacak gücümüzün kudretimizin, umudumuzun her şeyden önemlisi irademizin var olduğunu da dost düşman herkes bilmelidir." dedi.

Vali Bektaş'ın konuşmasının ardından modern dans gösterileri, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi. Resmi geçit törenine katılan huzurevi sakinleri ve gaziler vatandaşlardan büyük alkış aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Coşkusu Manisa'ya Hakim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement