Darbaz: "Türkiye Memleketten Gelsin Dedi" - Son Dakika
Ekonomi

Darbaz: "Türkiye Memleketten Gelsin Dedi"

Darbaz: "Türkiye Memleketten Gelsin Dedi"

Yöresel gıdalar sitesi memlekettengelsin’in CEO’su Yasin Darbaz, 2015 yılına ait verilerini ve 2016 hedeflerini paylaştı.

29.01.2016 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yöresel gıdalar sitesi memlekettengelsin'in CEO'su Yasin Darbaz, 2015 yılına ait verilerini ve 2016 hedeflerini paylaştı.

Yöresel gıdalar sitesi memlekettengelsin'in CEO'su Yasin Darbaz, 2015 yılına ait verilerini paylaştı. Darbaz, "Faaliyete başladığımız ilk günden bu yana yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu yoğun ilgiye paralel ürün yelpazemizi genişleteceğiz" dedi.

Darbaz, 2015 yılına ait siparişleri ile ilgili olarak, "memlekettengelsin geçen yıl sattığı tüm ürünleri yan yana koyduğunda Edirne'den Iğdır'a 6 kere gidip 5 kez dönülebilirdi. Satılan serbest dolaşan köy tavuğu yumurtalarından her gün bir tane yenilseydi 1 kişiye 12 yıl yeterdi. Soğuk gönderilecek ürünlerde kullanılan buz akülerini uç uca ekleseydik Avrupa'nın en yüksek ikinci, Türkiye'nin en yüksek birinci binası olan Sapphire'den tam 5.2 tane yapabilirdik. Bir kahvenin kırk yıl hatırı varsa bu yıl satılan kahvelerin altı milyon altı yüz yetmiş dokuz bin yıl hatırı olurdu. Ürünlerin kolilerini üst üste koysaydık Erzurum'daki Palandöken'İ 65 metre geçerdik. Satılan zeytinyağlarıyla Kırkpınar Güreşleri'nde tam 410 pehlivan yağlanabilirdi" dedi.

Darbaz, sözlerine şöyle devam etti: "En öncelikli hedefimiz Anadolu'nun en halis, en özgün lezzetlerini memleketinden getirerek, yöresel ve organik ürünleri sunmak. Yöresel gıda satışının ilk e-ticaret sitesi memlekettengelsin.com olarak, kendi toprağının, suyunun ve güneşinin ürünleri olan Bursa'dan karpuz reçeli, Şanlıurfa'dan yöresel domates kurusu, Siirt'ten kara kovan petek balı, Kayseri'den pastırma, Gaziantep'ten baklava ve daha nice ürünleri uzun bir yolun yolcusu olarak sofralara misafir etmeye devam edeceğiz". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Darbaz: 'Türkiye Memleketten Gelsin Dedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement