Darüşşafaka Doğuş Basketbol Gençlere Sesleniyor - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Gençlere Sesleniyor

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Gençlere Sesleniyor

Darüşşafaka Doğuş Basketbol, kulübün 100. Kuruluş yıldönümünde tüm Türkiye'deki gençlere yepyeni bir sosyal sorumluluk projesi ile sesleniyor

23.04.2014 10:30

OYUNDA KAL!

Darüşşafaka Doğuş Basketbol, gençlerin yaşamlarında 'oyunda kalarak' fark yaratmalarını, kaybetmeyi de kazanmayı da basketbol ve spor aracılığıyla deneyimlemelerini öneren bir sosyal sorumluluk platformu oluşturdu. Darüşşafaka Doğuş Basketbol'un kişinin yaşamında neyle karşılaşırsa karşılaşsın asla vazgeçmemesi gerektiği, kendisine zarar verecek alışkanlıklardan ancak oyunda kalarak uzaklaşabileceği öğretisinden yola çıkarak hayata geçireceği 'Oyunda Kal' platformunun sözcülüğünü Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı basketbolcularından İbrahim Kutluay üstleniyor. Proje kapsamında Anadolu illeri ziyaret edilecek ve gençler 'oyuna' davet edilecek.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol, sporun ve basketbolun gençlere kazandırdığı barışçıl ve rekabetçi ruhu destekleyecek, gençlerin hayatlarını daha anlamlı bir şekilde tasarlamalarına yardımcı olacak önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasının startını verdi. 'Oyunda Kal' adıyla başlayan ve sözcülüğünü Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı basketbolcularından biri olan ve takımın yöneticiliğini yapan İbrahim Kutluay'ın üstlendiği projeye Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı oyuncuları, Baş Antrenör Orhun Ene, takım kaptanı Gökhan Sunter ve teknik heyetin yanı sıra basketbol geçmişi olan ünlü sanatçılar ve televizyoncular da destek verecek.

Projenin tanıtımı için ünlüler sahada buluştu…

Proje, 21 Nisan'da yapılan lansman toplantısıyla tanıtılırken, Tülin Şahin, Ferman, Geveze, Burcu Esmersoy ve Irmak Kazuk gibi isimler de Oyunda Kal'a destek için Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaydı. İbrahim Kutluay, basketbolun gençleri iyi duygular etrafında birleştiren bir spor olduğuna dikkat çekerek, bu projeyle birlikte gençlerin kendi yaşamlarında fark yaratmalarına yardımcı olmak istediklerini söyledi. Kutluay, "Projemize verilen destek bizim için çok kıymetli. 'Oyunda Kal' çağrımızın daha çok duyulması amacıyla gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalarda tüm kesimlerin katkısına açığız" dedi.

Bu projede Forum Alışveriş Merkezleri ile işbirliğine gittiklerini ifade eden İbrahim Kutluay, ilerleyen dönemde farklı illerdeki Forum AVM'ler aracılığıyla Anadolu'daki çocuk ve gençlere ulaşacaklarını açıkladı. Forumlarda düzenlenecek etkinliklerde, katılımcı gençlere 'Oyunda Kal' formasını hediye edeceğini söyleyen Kutluay, "Böylece hepimiz aynı takımda olacağız" dedi.

"Hayatta kazanmak da var kaybetmek de, ama vazgeçmek yok!"

Yıl içinde projenin yaygınlaştırılacağını ifade eden İbrahim Kutluay, 'Oyunda Kal' platformunun manifestosunu da açıkladı: Çocuklar oyunla büyür. Büyüdükçe oyundan sıkılırlar. Hele ki çevrelerinde onları oyundan çıkarmak isteyenler varsa, oyundan soğurlar. Oyun aslında bitmez, senin kendini bulacağın bir oyun mutlaka vardır. Sen yeter ki oyunda kal ve vazgeçme. Hayatta kazanmak da var kaybetmek de, ama vazgeçmek yok!

İbrahim Kutluay, günümüzde çocukların ve gençlerin madde bağımlılığından toplumsal uyum sorununa kadar irili ufaklı pek çok tehlike ile yüz yüze kaldığına dikkat çekerek, "Gençlere imkan, fırsat sunmalıyız. Alternatif olarak önlerine gelen, onları oyunun dışına davet eden seçenekleri daha az cazip kılmak için oyunu, basketbolu, sporu yüceltmeliyiz" dedi.

İlk işbirliği Forum AVM'lerle yapıldı, il il gezilecek, 'Oyunda Kal' denecek

Oyunda Kal platformu; önümüzdeki günlerde İstanbul, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Kapadokya, Ankara, Trabzon, Bornova, Aydın ve Çamlık'ta bulunan Forum AVM'lerde düzenlenecek etkinliklerle desteklenecek. Tüm çocuklara ve gençlere basketbolun aslında bir oyun olduğunu ve onların boş vakitlerinde yapabilecekleri hem keyifli hem de yararlı bir aktivite olduğunu anlatılacak. İlk durağın Forum İstanbul olacağı projede Gaziantep, Mersin, Kayseri, Kapadokya, Ankara, Trabzon, Bornova, Aydın ve Çamlık'taki Forum AVM'lerle de işbirliği yapılacak.

Proje, NTV Spor'daki Oyunda Kal ile desteklenecek

Oyunda Kal çağrısını daha geniş kitlelere yaymak amacıyla NTV Spor'da başlayacak olan 'Oyunda Kal' programı, her hafta basketbolla ilgili bir konuyu ele alacak. İbrahim Kutluay'ın sahada öğrencilere basketbolun kurallarını öğreteceği programda dripling, pas, şut çalışmaları gibi konular işlenecek. 'Oyunda Kal' platformu, 2014-2015 öğrenim yılının başlayacağı Eylül ayından itibaren lise ve ilköğretim okullarını ziyaret ederek, çocukların basketbol sporuna yönelmesini teşvik edecek. Ayrıca, ziyaret edilen mahalle ve okullardaki basketbol saha ve potalarının onarılmasına da ön ayak olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Doğuş Basketbol Gençlere Sesleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement