Datça'dan Köyceğiz'e Baharda 'Kar Yürüyüşü' - Son Dakika
Güncel

Datça'dan Köyceğiz'e Baharda 'Kar Yürüyüşü'

Datça\'dan Köyceğiz\'e Baharda \'Kar Yürüyüşü\'

Muğla'nın en yüksek dağı Sandras, hafta sonu Datça ve Köyceğiz'den gelen yürüyüş meraklılarına ev sahipliği yaptı.

17.03.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın en yüksek dağı Sandras, hafta sonu Datça ve Köyceğiz'den gelen yürüyüş meraklılarına ev sahipliği yaptı. Datça yarımadasının eşiz güzelliklerini keşfetmek ve doğa yürüyüşlerine dikkat çekmek amacıyla yürüyüşler düzenleyen Datçalı doğa dostları, bu kez Köyceğiz grubu ile birlikte, baharın ilk günlerinde, Muğla'nın en yüksek dağı Sandras'da kar yürüyüşüne çıktı.

Köyceğiz'den otobüslerle Sandras Dağı eteklerine gelen grup, 800 metre yükseklikteki Ağla Yaylası'ndan itibaren zirve yürüyüşüne başladı. Yayladan itibaren kar üzerinde devam eden yürüyüş boyunca, kayma ve kartopu molaları veren grup, bol fotoğraf çekip Sandras Dağı'nın eşsiz güzelliklerini görüntüledi. Dağın, 2 bin metre yüksekliğindeki Gökçeova Göleti'ne varmayı planlayan grup, bahar güneşinin altında giderek erimeye başlayan 90 santimetrelik kar kalınlığının üzerinde bata çıka ilerlemek zorunda kaldı. 1700 metre yüksekliğe kadar ilerleyebilen grup, parkurun kalan bölümünün tehlikeli olabileceği ihtimali üzerine yürüyüşe son vererek, Ağla Yaylası'na dönüş yaptı.

Ağla yaylasında yanan mangal ateşinde sucuk partisi ile yorgunluk atan grup, Muğla'nın bir başka doğa harikası noktasında tekrar buluşmak umuduyla ayrıldı. Datça Yürüyüş Grubu Sözcüsü Ahmet Temizel, Muğla'nın yürüyüş sporları için ideal bir yer olduğuna dikkat çekti. Temizel, şöyle dedi:

"Muğla, tarihi-doğal ve kültürel zenginlikleri ile ülkemizin cennet köşelerinden biridir. Deniz ve güneş turizmi ile tanınan, eşsiz sahil kasabaları ile yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Muğla'mız, aynı zamanda yürüyüş turizmini de bünyesinde barındırıyor. Marmaris İçmeler'den başlayarak, Datça yarımadası, Gökova körfezinden Akyaka ve Milas'a uzanarak, Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde son bulan 796 kilometrelik Antik Karya yürüyüş yolu, yürüyüş meraklılarına ev sahipliği yapıyor. Köyceğiz'deki Sandras Dağı, 2 bin 294 metre yüksekliği ile sadece kışın değil, bahar ve yaz aylarında da doğaseverleri bekliyor." - Datçamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'dan Köyceğiz'e Baharda 'Kar Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement