Davutoğlu : Işid İslam'la Anılamaz (2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu : Işid İslam'la Anılamaz (2)

Davutoğlu : Işid İslam\'la Anılamaz (2)

"tezkereler SALI GÜNÜ MECLİS'E GÖNDERİLECEK" Samsun Kurtuluş Yolu'nda yapılan toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendilerinin iktidara geldikleri 2002 yılından önce ülkenin çok kötü yönetildiğini ileri sürdü.

28.09.2014 19:17

"tezkereler SALI GÜNÜ MECLİS'E GÖNDERİLECEK"

Samsun Kurtuluş Yolu'nda yapılan toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendilerinin iktidara geldikleri 2002 yılından önce ülkenin çok kötü yönetildiğini ileri sürdü. Davutoğlu, "Uluslararası itibarımız o derece darbe gördü ki 19 Mayıs'ta Samsun'da İstiklal mücadelemizi başlatan Atatürk adına verilen ödül, o dönemde dünyanın en önemli liderleri arasında sayılan Mandela tarafından reddedilmişti. Uluslararası itibarımız yerle bir edilmişti" dedi.

Kendilerinin, 19 Mayıs ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlık şiarıyla ve Samsun'un taşıdığı meşaleyle Ak Parti hareketini başlattıklarını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"O günden bugüne öylesine reformlara imza atıldı ki şükranla anarak ifade ediyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın, onun başbakanlığı döneminde milli irade, bütün haşmetiyle siyaset sahnemize hakim oldu. Ekonomimiz, gayrisafi milli hasılamız 4 kat büyütülerek uluslararası alanda yüksek kategoriye girdi. Uluslararası itibarımız dünyada en üst zirvelere çıkarıldı. Yeni bir dönemde, yeni bir Türkiye derken, işte Samsun'da yakılan o meşalenin, tam istiklal, tam özgürlük, tam bağımsızlık meşalesinin bir daha sarsılmayacak şekilde tahkim edildiği yeni bir ülke diyoruz, yeni bir Türkiye, diyoruz. Cumhuriyetimizin, 2023'teki 100. yıldönümünde, küresel güçler arasına giren yeni cihan devleti idealini başlatmak üzere, Samsun'dan tekrar yeni bir meşale yakıyoruz."

"GEZİ PROVOKATÖRLERİ BİZİ ENGELLEYEMEDİ"

Başbakan Davutoğlu, 17- 25 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonlarına değinirken de "Son 1 yılda yaşadıklarımıza bakın, Ali Fuat Başgil gibi onurlu bir ilim adamını, devlet adamının hemşehrisi olan Samsunlular, aslında son 1 yıl içinde, Ali Fuat Başgil'e yapılan muamele Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılmak istendi" dedi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Gezi olaylarıyla ve arkasından kışkırtılan 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarıyla dolaylı olarak şu denmek istendi: 'Nasıl Ali Fuat Başgil'i, halkın içinden gelen o değerli insanı Cumhurbaşkanı yapmamışsa bir vesayet rejimi, o zamanki dikta ve darbe yönetimi, biz de Recep Tayyip Erdoğan'ı yaptırmayacağız' demek istediler. Onun için Samsunlular size teşekkür ediyoruz. Ama onların piyarlarının üstünde öyle bir irade vardı ki bunu engellemeyediler. O Allahın iradesidir. Onun kaderidir,  onun kaderinin tecilli etmesini sağlayan Türk milletinim aziz iradesidir. Bütün bu oyunu bozdunuz. Çok hesap ettiler bekledilerki gezi provakatörleriyle bizi yolarımızda engeleyecekler, engellemeyediler. Millyonlar meydanları doldurdu ve dediler ki, sözde kararda miletindir."

Uluslararası komplocuların, basın kampanyası yürütenlerin ve lobicilerin, 17- 25 Aralık'ta hükümeti devirmek istediğini kaydeden Davutoğlu, "Hesap neydi biliyor musunuz? 30 Mart'a kadar Ak Parti hükümetini düşürebilmek. Bizi millet getirmiş kim götürübilir. 30 Mart'ta bu oyunlar bozuldu. Çok büyük bir başırılıyla seçimleri geçtik. Bekledilerki istediler ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önünde bazı kumpaslarla yine Cumhurbaşkanlığı seçimleri etkinenebilsin. Oda olmadı. 10 Ağustos'ta milletimiz yüzde 52.5 oyla ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçti" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Okullarda başörtüsünü serbest bıraktıkları için kendilerine 'IŞİD'çi diyen Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Davutoğlu, "Bunu bize söylüyor. Şimdi buradan sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine de edebimi koruyarak sayın diyorum. Eğer IŞİD'çi arıyorsa sağına baksın, bir hanımefendi görecek. 28 Şubat'ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarını süründüren bir hanım görecek. IŞİD zihyineyeti oradadır. Gencecik kızlarımızı onurlarını çiğneterek istiklal harbini bir başörtüsü için başlatan sütçü imamın ruhuna ihanet ederek, zorla başını açtıranlar IŞİD zihniyeti onlardır. İster dini kimlikle olsun isterse başka ideolejilerde insanlara bir kıyafeti dayatanlar IŞİD zihniyetidir. IŞİD zihniyeti ikna odalarını kuranlardır.  IŞİD zihniyeti sizlersiniz.  Sonra Kılıçdaroğlu dönüp sol tarafına baksın. Orada bir beyefendi bir milletvekili görecek. Kitap düşmanı bir milletvekili görecek. Sayın cumhurbaşkanımıza saygısızlık ederek Meclis Başkanı'na, yani Samsun'dan söylüyorum Gazi Mustafa Kemal'in kürsüsüne kitap fırlatan o kitap düşmanı milletvekili varya dönsün ona baksın. IŞİD'i orada görecek. Bağnazlığı orada görecek, özgürlük düşmanını orada görecek. Gururla ve iftiharla söylüyorum 62'nci hükümetin ilk icraatlarından biri başörtü yasağını ebediyen tarihe gömecek şekilde, ortaöğretimlerde başötüyü serbest bırakmak olmuştur. Bu milletimizin iradesidir. ve bu iradenen geri dönüş asla olmayaçaktır."

"TEZKERELER YARIN MECLİS'TE"

İçerisinde yapımı tamamlanan hastane, okul ve spor tesisleri bulunan toplu açılışı gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu,   "Irak ve Suriye tezkereleri muhtemelen yarın iki ayrı tezkere halinde Meclis'e gönderilecek. Bütün bunlar Türkiye'de işleyen siyasi sistem içende doğal seyri içinde giden çalışmalar" dedi.

Basının da sanki olağanüstü bir dönem işareti olacak algısından kaçınmasını isteyen Davutoğlu, "Zaten bu tezkereler yenilenecekti. Zaten bizim sınır boyunda radikal örgütlerle ve rejim unsurlarından kaçanlar anlamında rejim unsurlarının da oluşturduğu şartlar dolayısıyla yapageldiğimiz bir mücadele sürüyordu. Şimdi şartların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde entegre bir hale getirildi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in salı günü Bakanlar Kurulu'nda IŞİD'le ilgili brifing vereceğini de açıkladı. Göç dalgalarının geldiğini kaydeden Dvutoğlu, "Provakatörleri bir kere daha uyarıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sağlamış olduğu güven ortamına gelen o mültecilerin durumunu istismar etmesinler. Türkiye'de kamu düzeni olmasaydı, bütün güvenlik birimlerimizin sağladığı düzen olmasaydı mülteciler buraya sığınmazdı. Buradan kimsenin propakif bir sonuç çıkarmaması elzemdir" dedi.

Suriye rejiminin hava kuvvetlerinin Türkmen bölgelerini tekrar bombaladığı haberlerinin ulaştığını belirten Başbakan Davutoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu : Işid İslam'la Anılamaz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement