DEDAŞ'tan Tüketim Uyarısı - Son Dakika
Yerel

DEDAŞ'tan Tüketim Uyarısı

DEDAŞ\'tan Tüketim Uyarısı

DEDAŞ, şirketin dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik tüketiminin yüzde 93 arttığını açıkladı.

28.11.2014 19:57  Güncelleme: 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (DEDAŞ), şirketin dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik tüketiminin yüzde 93 arttığı bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, yoğun kullanım nedeniyle elektrik dağıtım altyapısının kaldırmadığını ve bu nedenle sistemin arıza sayısında büyük artış yaşandığını belirtildi.

Havaların soğuması ile beraber elektrik kullanımının rekor düzeyde arttığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşın ısınmada yoğun olarak elektrik kullanması sonucu tüketim yüzde 93'e ulaşan oranda artış gösterdi. Bu durumun en önemli nedeni Türkiye'nin diğer bölgelerinden çok farklı olarak bölgede elektriğin ısınma amaçlı kullanılması" ifadelerine yer verildi.

Dağıtım bölgesindeki illerde toplam elektrik tüketiminin Ekim ayında günlük 27 bin MWH düzeylerine kadar düştüğünü ancak havaların soğumaya başladığı Kasım ayında tüketimin yeniden yükselmeye başladığı bildirildi.

Açıklamada, israf düzeyinde kullanılan elektriğin şebekelere ve trafolara ciddi zararlar verdiği uyarısında bulunuldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DEDAŞ'tan Tüketim Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement