Demokrasi Şehitleri Son Yolculuklarına Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak demokrasi mücadelesi verdiği sırada hayatını kaybeden Türk Kızılayı Küçükesat Şube Müdürü Serhat Önder'i anma töreni düzenlendi.

18.07.2016 15:49

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak demokrasi mücadelesi verdiği sırada hayatını kaybeden Türk Kızılayı Küçükesat Şube Müdürü Serhat Önder'i anma töreni düzenlendi.

Türk Kızılayı Genel Merkezi önünde düzenlenen törene, şehit Önder'in ailesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları, temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Eker, törende yaptığı konuşmada, milletin ve ümmetin düşmanlarının 15 Temmuz gecesi milletin kalbine, Cumhurbaşkanına, Meclisine, milleti korumakla görevli TSK'nın ana karargahı Genelkurmay Başkanlığına, Türkiye'nin dış düşmanlarıyla birlikte, el ele saldırı düzenlediklerini bildirdi.

Olay gecesi, Ankara semalarında F-16'ların bombalar yağdırdığını, helikopterlerden vatandaşın üzerine ateş açıldığını belirten Eker, "Milletimiz, evlerinden çıkıp, bu alçak kalkışmayı gerçekleştirenlere meydan okuyup, milletin emanetine ve demokrasiye sahip çıkmak için yollara düştü." dedi.

Eker, şehit Önder'in de meydana çıkarak, böyle bir günde korkulmaması gerektiğini, milletin emanetinin düşmana teslim edilmeyeceğini gösterdiğini ifade etti.

"Biz kararlıyız, bu milleti bu vatanı alçaklara teslim etmeyeceğiz." diyen Eker, vatandaşın demokrasi nöbetindeyken, kendilerinin de TBMM'de demokrasi nöbeti tuttuklarını, verilen mücadelenin ise hala sürdüğüne işaret etti.

Eker, darbe girişimi nedeniyle Mecliste sığınakta sabahladıklarını anımsattı. "Türk milleti asaletini gösterdi, demokrasiye sahip çıktı. Bundan sonra Türkiye, artık başka bir Türkiye." diyen Eker, Türk milletinin önemli aşama kaydettiğini belirtti.

Halkın, bundan sonra böyle işlere kalkışacak olanlara da neler olacağını gösterdiğini vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'İnlerine girilip oradan bunların tek tek çıkarılması, adalete teslim edilmesi ve onlardan bunun hesabının sorulması, gerekiyor.' Şu anda onun çalışmaları yapılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hainlik olamaz. Yunanlılar Türkiye'yi işgal ettiğinde de top sesleri, gülleleri TBMM'ye değmedi. Bunlar doğrudan TBMM'nin Genel Kuruluna bomba yağdırdılar."

"Canımız bu kadar acımamıştı"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da şehit ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Türk milletinin yaklaşık 150 yıldır on binlerce şehit verdiğini anımsatan Kınık, " Galiçya'da düştük, Kafkaslar'da düştük, Balkanlar'da düştük, Sina Çölü'nde düştük, Kut'ül Amare'de düştük. Kurtuluş Savaşı'nda, Sakarya'da düştük. Ama canımız bugünkü kadar acımamıştı." dedi.

Kınık, Şehit Önder'in, çocuklarıyla beraber kurşunlara göğsünü siper ederken, Türk milletinin geleceği, onuru, izzeti, özgürlüğü için, can emanetini teslim ettiğine işaret ederek, "Allah şehadetini kabul etsin. Bizlere onun emanetini taşıyabilecek bir yüksek sorumluluk ve yüksek ahlak versin. İnanıyoruz, insan ölümlüdür. İnsan bu emaneti bir gün verecektir. önemli olan bu emaneti şereflice taşımak, şereflice teslim etmektir." ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı'nın, darbe girişimini haber alır almaz, 6 bin çalışanıyla, 700 şubesiyle, on binlerce gönüllüsüyle sahaya indiğine değinen Kınık, "Kızılay, milletinin yanında olmak, direncini artırmak için sahaya indi. Bu toprakların böyle ucuz, basit planlarla teslim edilmeyeceğini göstermek için indi. Hala sahalardayız, vatanımızın istiklali için nöbet tutuyoruz. Çocuklarımızın geleceği, milletimize destek için nöbet tutuyoruz." diye konuştu.

Kınık, kararlı olduklarına ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz insanlık için oradaydık, elimizde silah yoktu. Milletimizin vergileriyle alınan F-16'lar Genelkurmayımızın üstünden uçarken, Serhat, oğlu Aytuğ'a dedi ki 'Korkma oğlum, korkma. Biz burada arşa bir duruş gösteriyoruz.' Bugün Aytuğ'un başı diktir."

Şehit Önder'in babası İsmet Önder ise torunları Aytuğ ve Hilal Önder ile birlikte çıktığı kürsüde evladını kaybettiği için taşıdığı hüznün yanı sıra milletin vatana yapılan ihaneti püskürtmesinin sevincini taşıdıklarına değindi.

Millet olarak bundan sonra hainlere göz açtırmamak gerektiğini, uyanık olmak gerektiğini belirten Önder, "Hainlerin el ovuşturmalarına fırsat vermeyelim." dedi.

Baba Önder, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Kınık, şehitin oğlu Aytuğ'a Türk Bayrağı ve Kızılay flaması teslim etti. Aytuğ, bayrağı ve flamayı üç kere öpüp alnına koyarak teslim aldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona eren törenin ardından şehit Önder'in cenazesi, konvoy eşliğinde, Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Bakırlı Köyü'ne defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuklarına Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement