Demühder Genel Başkanı Kaya, Kbü Rektörü Uysal'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Demühder Genel Başkanı Kaya, Kbü Rektörü Uysal'ı Ziyaret Etti

Demiryolu Mühendisleri Derneği (DEMÜHDER) Genel Başkanı Şükrü Tayfun Kaya Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.

12.02.2014 17:06

Demiryolu Mühendisleri Derneği (DEMÜHDER) Genel Başkanı Şükrü Tayfun Kaya Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.

Kaya, ziyarette yaptığı konuşmada, demiryollarında çalışan mühendis arkadaşları ile bir araya gelerek, demiryolu taşımacılığı sektöründeki gelişmeleri takip ve  demiryollarının ülke genelinde yayılması amacıyla dernek kurduklarını söyledi.

DEMÜHDER olarak KBÜ ile  geçte olsa iletişime geçtiklerini belirten Kaya, "Demiryollarıyla alakalı olarak şu ana kadar Türkiye'de bir ilk olan Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünü açtığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Açmış olduğunuz bu bölümün hem kurumumuzun gelişmesinde hem de demiryollarının gelişmesinde çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bugün bu faydanın bizlerle beraber daha da ileriye gitmesi ve bizim üzerimize düşen görevleri öğrenmek için yanınıza geldik" diye konuştu.

Uysal ise Raylı Sistemler Mühendisliği alanında Türkiye'nin ilk mühendislik bölümünü açtıklarını ve ray üreticisi KARDEMİR'in üretimine katkıda bulunduklarını kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demühder Genel Başkanı Kaya, Kbü Rektörü Uysal'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement