"Dersim Katliamı" Mağduru Mazez Çetin CHP'den Aday Adayı - Son Dakika
Güncel

"Dersim Katliamı" Mağduru Mazez Çetin CHP'den Aday Adayı

"Dersim Katliamı" Mağduru Mazez Çetin CHP\'den Aday Adayı

"Dersim Katliamı" mağdurlarından olan Mazez Çetin, Alman vatandaşlığından çıktı, CHP'den parlamentoya girmek için harekete geçti.

11.03.2015 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dersim Katliamı" mağdurlarından olan Mazez Çetin, Alman vatandaşlığını bırakıp 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'nin Tunceli Milletvekili aday adayı oldu. "Dersim" konusunda CHP aleyhine kara propaganda yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini savunan Çetin, aday olup seçimleri kazanması durumunda Tunceli'den ilk defa bir kadın vekilin, Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Vekil olması durumunda Ankara'da ikamet etmeyeceğini açıklayan Çetin, Tunceli için hali hazırda mevcut üç projesinin olduğunu ve bunları seçimlerden önce hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

TUNCELİ'Yİ SEÇTİ

Cnnturk.com'dan Murat Aydın'ın haberine göre; Bu dönem boyunca Almanya vatandaşlığını sürdüren Çetin, siyasete atılmaya karar verdiğinde ise zor bir tercih yapmak zorunda kaldı.

Alman vatandaşlığından çıkan Çetin, CHP'den parlamentoya girmek için harekete geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kaç kez bir araya geldiğini söyleyen Çetin, aday adaylığı için Tunceli'yi seçti.

"DERSİM BUNLARI HAK ETMİYOR"

cnnturk.com'un "Neden Tunceli?" sorusuna cevap veren Mazez Çetin, "Dersim, tarih boyunca her türlü baskıya maruz kalmış halkların kalesidir. Ne yazık ki Dersim Cumhuriyet tarihi boyunca ötekileştirilmiş. 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde hükümetler tarafından gözardı edilmiş, devlet desteğinden yoksun bırakılmış kaderine terk edilmiş, açlık ve yoksulluğa maruz bırakılmıştır. Kaderine terk edilen ötekileştirilen Dersim bunları hak etmiyor. Bu gidişata dur demek, Dersim'i yeniden canlandırmak için, halkıma hizmet etmek için CHP'den Dersim adayı olmaya karar verdim. Avrupa'da ve büyük şehirlerde çalışma hayatımda edindiğim tecrübe ve bilgimi halkıma hizmet etmek için kullanmak için memleketime geldim" diye konuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında olmasını hem Dersim hem de Türkiye için büyük bir şans olarak görüyorum. Dersimli bir Genel Başkana sahip CHP'nin Türkiye'nin umudu olduğuna inanıyorum" diyen Mazez Çetin, 1937-1938'deki Dersim katliamı için ise CHP'nin suçlanmasına karşı çıktı.

"CHP DERSİM'LE YÜZLEŞMİŞTİR"

Çetin, "Dersim 38 üzerinden CHP'yi eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Ben Dersim 38 mağduru bir ailenin çocuğu olarak CHP'den adayım. Bu hem benim için hem partim için tarihsel bir yüzleşmedir. CHP bir Dersimliyi Genel Başkan seçerek Dersim ile yüzleşmiştir. Bu tarihi bir adımdır" tespitinde bulundu.

"TUNCELİ'DEN KADIN VEKİL YOK"

Tunceli'den bugüne kadar hiç bir kadın milletvekilinin Meclis'e gönderilmediğini söyleyen Mazez Çetin, CHP'nin Alevi kenti Dersim'den bir kadın aday göstermesiyle birlikte tarihte bir ilke imza atacağını kaydetti. Kendisinin de "Dersim Katliamı" mağduru bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Çetin, ailesinden bir çok kişinin o dönem katledilidiğini söyledi.

KAZANIRSA TUNCELİ'YE YERLEŞECEK

Milletvekili olması durumunda Tunceli'de ikamet edeceğini, Ankara'ya yerleşmeyeceğini söyleyen Mazez Çetin, bunun gerekçesini de Tunceli'de hayata geçirilecek olan projelere sahip çıkmak olarak açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Dersim Katliamı' Mağduru Mazez Çetin CHP'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Sağlam dersimli : Oylar HDP ye HDP HDP Veriyoruzzzzzz o kadar Kim gelirse gelsin HDP Partimiz HDP 9 5 Yanıtla
  • ali veli: Dersimli olan herkes o katliamda madurdur bir tek bunu one cikarmayin butun dersimliler madurdur. 9 4 Yanıtla
  • veysel: Bu kaç yaşındaki dersim mağduru oluyor. dolaylı mağduriyetse bu ülkede herkes bir şekilde bir yerlerde bir tarihin mağduru olmuştur. ya bunun mağduriyeti değersiz ya herkesin mağduriyeti kıymetlidir. yani bu şahsın mağduriyeti tek başına hiçbirşey ifade etmez, buradan kendisine menfaat temin etmesin, milyonlarca mağdur var memlekette. 11 0 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Vay kansız . . . Bu nasıl bir karakterdir pes doğrusu . . . Yaaa sabııır . . . 9 0 Yanıtla
  • As: AKP gerısı traaaaaaaaş 3 4 Yanıtla
  • Gül: Ben ankamiyorum bunlari dersimde zamaninda chp katliyami yaptirdi yinede o partiden vazgecmiyorlar grri zekalilar biraz tarihi inceleyin 4 2 Yanıtla
  • t.akduman: cetin abla alman ajanı olarak chp yi secmen iyi ama halk uyandı chp yi ikdidara getirmiyor 4 1 Yanıtla
  • hakan: Dersim olayını unutmuş olmalı ki tunceli chp her yıl götürüyor orada. 2 1 Yanıtla
  • 1453: 37 ve 38 deki katliamını erdogan yapmıştır desem inanırlar ama chp nin suçu yok derler 3 0 Yanıtla
  • Türk: Dersimin kızları biz türkleri seviyor, bizde sadece onların gızlarını ;) 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement