Destici: "Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor" - - Son Dakika
Güncel

Destici: "Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor" -

Destici: "Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor" -

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor" dedi.

23.02.2014 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor" dedi.

Partisinin Siirt 14 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere kente gelen Destici, Sivas Büyükşehir Belediyesinin mehter takımı eşliğinde salona girdi.

Desteci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik ve zor günler geçirdiğini söyledi.

AK Parti'nin "Türkiye'yi demokratikleştireceğiz ve yeni sivil anayasaya kavuşturacağız" diye iktidar olduğunu anlatan Destici, şunları dile getirdi:

"Üç dönem tek başına iktidar yaptınız. Anayasa'yı tek başına değiştirecek çoğunluğu verdiniz. Referandumla değiştirebilecek çoğunluğu verdiniz, tek başına yüzde 50 iktidarı verdiniz ama geldiğimiz noktada geri gidişten başka bir şey yok. Hala Türkiye 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor. Buna layık değiliz. Bugüne kadar 'demokratikleştireceğiz' dediler ve birtakım adımlar attılar ama 17 Aralık'tan sonra sırf kendi çıkarları adına şimdi demokrasimizde geriye doğru birtakım düzenlemeler yapıyorlar. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu değiştiriyorlar. Tamamen yargıyı yürütmeye bağlamaya çalışıyorlar. Zaten yasama, yürütmenin emrinde çünkü milletvekilleri millet tarafından seçilmiyor, liderlerin iki dudağı arasında seçiliyor.

Şimdi özel yetkili mahkemeleri kaldırıyorlar, MİT için yeni yasa yapıyorlar. Tamamen baktığınız zaman milletin ve ülkenin çıkarları için çıkarılmış yasalar değil bunlar. Sadece iktidar kendi çıkarlarını korumak için bunları yapıyor."

- Özel yetkili mahkemeler

Destici, özel yetkili mahkemelerin görevinin sona erdirilmesiyle merhum Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılacağını öne sürdü.

Yazıcıoğlu'nun soruşturma sürecini özel yetkili mahkemelerin sürdürdüğüne dikkati çeken Destici, şu bilgileri verdi:

"Şimdi özel yetkili mahkemeleri kaldırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımız da onaylarsa artık rahmetli genel başkanımızın soruşturma dosyasına özel yetkili savcılar bakamayacak ve Kahramanmaraş'a yerel mahkemeye gönderilecek. Bir nevi dosyanın üzerini kapatmak istiyorlar. Ben buradan Muhsin Yazıcıoğlu sevdalılarının önünden, Siirt'ten bir kere daha söylüyorum. Cumhurbaşkanı özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemeyi onayladığı zaman Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasını akamete uğratmış olacaksınız. Sizden beklentimiz bunu onaylamayıp iade etmenizdir. Biz bunu biliyoruz, davanın sonuçlanmasını, sürecin aydınlatılmasını istiyorsanız, bunu onaylamayın, derhal Meclise iade edin. Nasıl Devlet Denetleme Kurumunu harekete geçirmiştiniz, şüpheler derinleştirilmiş ve dosya rayına girmişti. Bütün millet bu karardan sonra dosyanın aydınlatılacağıyla ilgili büyük inanca kapılmıştı."

Yargıdaki bütün yetkilerin Adalet Bakanı'na verilmek istendiğini öne süren Destici, "Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla artık millette bu dosyanın üzerinin kapatılacağı gibi algı oluşmaya başlar. Ne olursa olsun özel mahkemeler kapansa da dosyamız yerel mahkemelere gönderilse de biz onun geride bıraktığı dava arkadaşları olarak aileleriyle ve milletimizle bu hadisenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Aydınlatılana kadar peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Siirt Belediye Başkan adayı Hayrettin Çakıcı'yı tanıtan Destici, daha sonra Tillo ilçesini ziyaret etti. İlçedeki İbrahim Hakkı Hazretleri ve İsmail Fakirullah Hazretleri'nin türbelerinde dua etti.

-bbp genel başkanı destici

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Destici: 'Hala Türkiye, 1980 cuntacıları ve darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyor' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement