Devlet Büyükleri Kurban Vekaletlerini Kızılay'a Verdi - Son Dakika
Güncel

Devlet Büyükleri Kurban Vekaletlerini Kızılay'a Verdi

Devlet Büyükleri Kurban Vekaletlerini Kızılay\'a Verdi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, devlet büyüklerinin kurban vekaletlerini Kızılay'a verdiğini söyledi.

26.09.2014 14:23  Güncelleme: 14:39

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, devlet büyüklerinin kurban vekaletlerini Kızılay'a verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 7 hisse, Başbakan Ahmet Davutoğlu 6 hisse, CHP Genel Başkanı iki hisse vekalet verdi. Kurban bağış kampanyamız her yıl büyüyerek devam ediyor" dedi.

Kan bağış merkezi ve Kızılay'a ait konutların açılışını yapmak üzere Manisa'ya gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Manisa Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi ve şube başkanlarıyla birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Genel Başkan Akar, ulusal ve uluslar arası alanda Kızılay olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Genel Başkan Akar'ın ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, Manisa'da başarılı olan bir Kızılay Şube Başkanı ve ekibinin bulunduğunu belirterek, Türk Kızılayı'na çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Akar, Vali Bektaş'a plaket ve yurt içi ve yurt dışı çalışmalarında çekilen fotoğraflardan oluşan albüm takdim etti.

DEVLET BÜYÜKLERİNİN VEKALETLERİ KIZILAY'A

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bu yıl önceki yıllara göre daha fazla kurban vekaleti alacaklarını söyledi. Devlet büyüklerinin bu yıl kurban vekaletlerini Kızılay'a verdiğini kaydeden Akar, şöyle konuştu: "Kızılay olarak başlattığımız kampanyamız her yıl daha fazla destek görüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 7 hisse, Başbakan Ahmet Davutoğlu 6 hisse, CHP Genel Başkanı 2 hisse vekalet verdi. Bunun yanı sıra tüm bakanlarımız kurban vekaletlerini bize verdi. Kızılay'a güven duyarak başlattığımız bu modele destek olan ve vekaletlerini Kızılay'a verenlere teşekkür ediyorum."

"KIZILAY'IN KASASINA TEK KURUŞ BİLE GİRMİYOR"

Kızılay'ın yurt içi ve yurt dışı kurban vekalet fiyatlarının TBMM'de gündeme gelmesi üzerine açıklama yapan Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Yurt içinde fiyatlarımız 650 TL, yurt dışında 350 TL olarak belirledik. Bunun çok basit bir izahı var. Yurt dışında kurban ve hayvan fiyatları çok ucuz. Özellikle Afrika ve Asya coğrafyasında fiyatlar çok ucuz. Biz, Türkiye'deki fiyatları Et ve Süt Kurumu'nun belirlediği listelere göre kesiyoruz. Kestiğimiz kurbanları et ve kavurma haline getirip, 1 yıl boyunca fakir fukaraya dağıtıyoruz. Burada Kızılay'ın kasasına 1 tek kuruş bile girmiyor. Her yıl kendi bütçemizden 3-4 milyon TL harcıyoruz. Biz hem Allah rızası için kurban kesimine vesile oluyor hem de kesilen etlerin fakirin sofrasına gitmesini sağlıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devlet Büyükleri Kurban Vekaletlerini Kızılay'a Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement