Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

KAYSERİ/TOKAT/ Kayser'de 2 şehit yakını ile bir gaziye, Tokat'ta bir şehit yakınına ve Malatya'da 7 gaziye devlet övünç madalyaları törenle tevcih edildi.

16.03.2015 14:10

KAYSERİ/TOKAT/ Kayser'de 2 şehit yakını ile bir gaziye, Tokat'ta bir şehit yakınına ve Malatya'da 7 gaziye devlet övünç madalyaları törenle tevcih edildi.

Kayseri'de, valilik konferans salonunda gerçekleşen törende konuşan Vali Orhan Düzgün, devlet övünç madalyasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük Türk milletinin şehit ailesi ve gazilere teşekkür ve saygısının bir ifadesi olduğunu söyledi.

Yakınlarını kaybetmenin acısını, şehit ailesi olmanın gururuna dönüştürmesini bilen ve bu yüksek bilincin şanlı ifadeleri olan şehit ailelerini korumanın kendilerinin asli görevi olduğunu vurgulayan Düzgün, şöyle konuştu:

"Bastığımız topraklar birçok destansı mücadeleye şahittir. Çanakkale Savaşı dünyada eşine az rastlanır cinsten deniz ve kara muharebesine sahne olmuş bir savaş olması bakımından hepimizi derinden etkilemektedir. Milletimizin birlik ve bütünlüğü bugün de aynı şekilde önemini devam ettirmektedir. Kanını bayrağımızın rengine vermiş, aziz canını vatanı uğruna feda etmiş olan şehitlerimiz, yüce değerlerimizin korunmasını, savunulmasını ve ilelebet yaşatılmasını da bizlere emanet etmişlerdir. Çanakkale Zaferi başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nı kazanan yüksek ruha sahip milletimiz, bugün de vatanımızı bölmek için gayret eden ülkeler ve onların uzantıları olan kanlı terör örgütlerine karşı canlarını, evlatlarını feda etmeyi şeref saymaktadır."

Konuşmaların ardından geçen yıl Kırşehir'de çevik kuvvet otobüsünün devrildiği kazada şehit olan polis memuru Ömer Aktaş'ın eşi Dilara Aktaş ve aynı kazada şehit olan polis memuru Abdullah Kılıç'ın eşi Esma Kılıç ile 2012 yılında Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada gazi olan Ramazan Polat'a Vali Düzgün tarafından devlet övünç madalyası verildi.

Davetliler, törenin ardından Fevziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından seslendirilen kahramanlık şiirleri ve türkülerini dinledi.

Tokat

İstanbul'da 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Emrah Bayın'ın Tokat'ta yaşayan ailesine devlet övünç madalyası verildi.

Vali Cevdet Can, valilikte düzenlenen törende, devlet övünç madalyasını şehit polis memuru Bayın eşi Zeynep Bayın'a verdi.

Burada yaptığı açıklamada, şehitlik mertebesinin önemine değinen Can, "Cenab-ı Allah onları Kur'an-ı Kerim'de övüyor" dedi.

Vali Can, şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf Emre Bayın'a oyuncak hediye etti. Tören sırasında şehidin yakınları duygusal anlar yaşadı.

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Emrah Bayın (27), 2 Haziran 2013'te geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.

Malatya

Malatya'da, gaziler jandarma uzman çavuş Özkan Özer ve piyade er Hamza Adıyaman ile polis memurları Mekselin Eraydın, Savaş Maral, Abdulvahap Akgül, Alpay Hark ve Mikail Göven'e devlet övünç madalyası verilmesi için kentteki bir otelde tören düzenlendi.

Vali Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, söz konusu vatan savunması, milli birlik ve beraberlik ile vatana hizmet olduğunda, aziz Türk milletinin tercihini daima vatan ve milletten yana kullandığını, bunun tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek olduğunu söyledi.

Türk milletinin, vatan ve millet uğruna önüne konan şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekinmediğini ifade eden Kamçı, şunları kaydetti:

"Yüce gazilik makamıyla onurlandığınız ve herkese nasip olmayacak bu unvana sahip olduğunuz için sizlere gıptayla baktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler aziz vatanımıza ve necip milletimize karşı vazifenizi hakkıyla ifa ettiniz ve hepimizin gurur oldunuz. Hizmetlerinizin hatırasını ebedileştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına sayın Cumhurbaşkanımız tarafından devlet övünç madalyasıyla taltif edildiniz. Sizlere duyulun minnetin nişanesi olan madalyalarınızı bir ömür boyu vakarla taşıyacağınıza olan inancımızla ailelerinizle, sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve esenlik içerisinde yaşamanızı diliyor, hepinize şükranlarımız sunuyorum."

Konuşmanın ardından Vali Kamçı ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, gazilere madalyalarını takdim etti.

Tören, gaziler ve aileleriyle fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement