Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Kırşehir, Niğde, Elazığ ve Kırıkkale'de şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası takdim edildi.

16.03.2015 16:26

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Kırşehir, Niğde, Elazığ ve Kırıkkale'de şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası takdim edildi.

Kırşehir Valiliği'nde düzenlenen törende Vali Necati Şentürk, şehit Jandarma Komando Çavuş Bekir Aydoğmuş'un babası Kemal Aydoğmuş'a, şehit polis memuru Durmuş Turan Bülbül'ün eşi Sibel Bülbül'e ve şehit polis memuru Gökhan Emre Örül'ün babası Selçuk Örül'e devlet övünç madalyası verdi.

Şentürk, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, milletin ve devletin bölünmez bütünlüğü için canını feda ettiğini belirterek, "Hepsi vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Şehit eşi, kardeşi, babası olmanın haklı gururuyla göğüsleri kabarmış vaziyette. Acılarını yüreklerine gömen şehit yakınlarına devlet övünç madalyalarını teslim ediyoruz" dedi.

Tarihin her devrinde, bu coğrafyada yaşayan, özellikle Türk milleti gibi büyük milletlerin her zaman düşmanları olduğunu ve bundan sonra da olacağını ifade eden Şentürk, şöyle devam etti:

"Bunlar ne ilk şehidimizdir ne de son şehidimiz olacaktır. Bu vatan için canlarını feda edecek her zaman 78 milyon insanımız vardır ve buna hazırdır. İsteriz ki kimsenin canı yanmasın, kan dökülmesin, anneler ağlamasın. Biz bunu arzu ediyoruz fakat vatan, devlet, bayrak, ezan ve iman tehlikeye girdiği zaman, bu milletin kadın erkek, çocuk çocuk bütün evlatları canlarını vermeye, şehit olmaya hazırdır."

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardeş ve eşlerinin de katıldığı tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Niğde

Niğde'de bir şehit annesi ile bir gaziye devlet övünç madalyası verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Niğde Valisi Necmettin Kılıç, kurdele keserek "Biz Değil Miydik?" isimli, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Törende konuşan Kılıç, şehitlerin "milletin kalbine gömülen güller" olduğunu söyledi.

Şehitlik mertebesinin önemine işaret eden Kılıç, "Şehitlerin ayaklarını bastığı topraktaki toz tanesi olmayı ne kadar isteriz. O şehitler mübarek insan. Onlar dünyaya tekrar gelip tekrar şehit olmayı isteyecek olanlardır. Onlar bu milletin kalbinden çıkan kırmızı güllerdir. Onlar bu milletin gönlüne gömülen yiğitlerdir. Selam olsun onlara" dedi.

Şehitler için söylenebilecek söz olmadığını dile getiren Vali Kılıç, şunları kaydetti:

"Onlar varlıklarıyla zaten çok büyükler. Cümleler onları anlatmakta aciz kalır. Söz yetersiz kalır ama belki Mehmet Akif Ersoy'un şu dizeleri onlar için söylenebilecek bir özettir:  'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber/ sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.' Şehitlerime selam olsun. Geride kalan yakınlarına saygı ve hürmet olsun. Emanetleri emanetimizdir."

Kılıç, konuşmasının ardından, şehit Piyade Er Erdal Yenel'in annesi Sultan Yenel ve gazi İlhan Eroğul'a madalyalarını takdim etti.

Şehit annesi Yenel, madalyayı aldıktan sonra "Devletimize, milletimize Allah sağlık versin" dedi.

Elazığ

Elazığ'da 4 gaziye devlet övünç madalyası verildi.

Gazi polis memurları Kenan Göngür, Saadet Demir, Serkan Engin ve Serkan Öztaş'a devlet övünç madalyası verilmesi için Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar'ın da katılımıyla kentte bir otelde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Zorluoğlu, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasına ve yücelmesine üstün gayretleri ve fedakarlıklarıyla katkıda bulunan 4 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına devlet övünç madalyalarını takdim etmek üzere törenin düzenlendiğini belirtti.

Bugünün esasen vatanı ve milleti için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin ve herkesin "gurur günü" olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en yüce makamlardır. Zaten bunun bilinci içinde olunmasa bu büyük acılara tahammül edilmesi mümkün değildir ama ne mutlu ki sizler bu bilinç, bu şuur içerisindesiniz ve onun için acılarınızı içinize gömüyorsunuz. Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize, tüm kahramanlarımıza sonsuz şükran duyuyoruz. Sizlerle daima iftihar ediyoruz."

Vali Zorluoğlu ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, gazi polis memurlarına madalyalarını takdim etti.

Kırıkkale

Kırıkkaleli gazi Turgut Yıldız'a devlet övünç madalyası verildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Kolat, bu milletin birçok madalyaya layık olduğunu belirterek, şehitliğe ve gaziliğe son derece önem verildiğini söyledi.

Geçmişe bakıldığında millet olmanın, vatana sahip olmanın, özgürlüğü ve bağımsızlığı korumanın devletin önemli temel unsurlarından olduğunu bildiklerini dile getiren Kolat, "Gerek Çanakkale'de gerekse de Kurtuluş Savaşı'nda binlerce şehit veren bu millet, her zaman vatanı, milleti, bayrağı için canını feda etmeye hazır olduğunu göstermiştir. Böyle bir geçmişle övünmek herkesin hakkıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kolat, 47 yaşındaki Turgut Yıldız'a devlet övu¨nc¸ madalyasını verdi. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement