Devrek'te Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

Devrek\'te Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

16 Mart Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Devrek’te etkinlik düzenlendi.

14.03.2014 14:00

16 Mart Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Devrek'te etkinlik düzenlendi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde faaliyette bulunan Sebahat Cemil Ulupunar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Öğretmen Okullarının 166. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle ekinlik düzenlendi. Sebahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda davetlilere hitap eden okul müdürü Turgay Kırgil," 16 Mart 1848 tarihinde Rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere üç yıl süreli Darül Muallimin-i Rüşdi adını taşıyan bir okulun kurulduğunu görüyoruz. Bu tarih öğretmen okullarının ilk kuruluş tarihi olan kabul edilmektedir ve bu tarihten itibaren her yıl 16 Mart gününü öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü olarak kutluyoruz. Sebahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi olarak misyonumuzda belirttiğimiz gibi, çalışkan ve yetenekli öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak, onların geleceğini tahmin eden değil, geleceğini oluşturan nesiller yetiştiren bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen programda davetlilere öğrenciler tarafından müzik ziyafeti verilirken okulu yaptıran Cemil Ulupnar'a öğrenciler tarafından çiçek hediye edildi.

Programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Orhan Yalınız, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İlçe Başkanı Serdara Kelebek, diğer siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement