Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

İstanbul'da taksimetreye getirilen 2,5 kilometreye kadar olan mesafede 8 lira 75 kuruş indi-bindi ücreti bugün uygulanmaya başlarken, taksicilerin taksimetre ayarlarını değiştirmek için ayar ve muayene servisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

22.01.2017 08:39

İstanbul'da taksimetreye getirilen 2,5 kilometreye kadar olan mesafede 8 lira 75 kuruş indi-bindi ücreti bugün uygulanmaya başlarken, taksicilerin taksimetre ayarlarını değiştirmek için ayar ve muayene servisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kısa mesafe yolcu almak istemeyen taksiler için yapılan şikayetler üzerine İstanbul Taksiciler Odası aralık ayında harekete geçmiş ve şikayetleri ortadan kaldırmak için taksilerde kısa mesafe uygulaması fikrini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) sunmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı onaylanmasının ardından İstanbul'daki taksiciler, taksimetre ayarlarını değiştirmek için ayar ve muayene servisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Taksimetre ayarlarını değiştirmek için kuyrukta bekleyen taksiciler, 'Vatandaşlar indi bindi ücretinin zam olduğunu söylüyor ve tepki gösteriyor' dedi. Bazı taksiciler ise indi bindi ücretlerine tepki göstermek için taksimetre ayarlarını değiştirmediği öğrenildi. Yetkililer, İstanbul'da 5 muayene, 10 tane ise tamir ve ayar merkezi bulunduğunu ve İstanbul'da 18 bin taksiye sağlıklı hizmet edemeyeceğini savundu.

USULSÜZLÜK GÖZDEN KAÇIYOR

Taksimetre ayarını yeni ücret sistemine göre ayarlatmak için geldiğini ancak burada usulsüzlük yapıldığını iddia eden bir taksici, "Taksimetre tarifelerinde zorunlu olan değişikliklerde ilk önce taksimetre tamir ve ayar servislerinde yüklenir. Daha sonra muayeneye gelen taksiler 200 metre hareket ettirilir ya da tambur denilen sistemin üzerinde hareket ettirilerek taksimetre test edilir. Doğruysa ayarlar, taksimetre mühürlenerek işleme konulur. Ancak bu işlemin uzun sürmesinden dolayı yoğunluğu dikkate alan servisler bu tür testleri yapmadan muayene servislerine mühür işlemi yapılıyor. Hatta muayene işlemleri ayar servislerinde yapılıyor. Bu usulsüzlük gözden kaçıyor" diye konuştu.

İNSANLARIN TEPKİSİ ÖLÇECEĞİZ, HESAP KİTAP YAPACAĞIZ

Aracının taksimetresini yeni ücret sistemine göre ayarlattıran bir taksi sürücüsü, "Taksimetreyi ayarlattım. Bu saatten sonra indi bindi artık 8.70 TL oldu. Bakacağız göreceğiz zamanla, insanlarla problem yaşamazsak sıkıntı yok. İnsanların tepkisi kimisine göre değişecek kimisine göre haklı bulacak. Bir taksici olarak, denemek lazım ve bir süre deneyeceğiz, insanların tepkisini ölçeceğiz. Kendi açımızdan da hesap kitap yaparak bakacağız" dedi.

YOLCULARLA TARTIŞMAK İSTEMİYORUZ

Ticari taksi aracının taksimetresini ayarlatmaya gelen Nevzat Takmaz isimli bir sürücü, "Yaklaşık 3 saatten beri bekliyorum. Yolcularımızdan duyarlı davranmalarını bekliyoruz kimseyle tartışmamak için. Zaten taksi yolcularımızın indi bindi sorunu olmuyor. Yolcular araba bulmak için sıkıntı yaşıyorlardı. Taksiciler kısa mesafe diye yolcu almıyorlar diye sorun olmayacak. Ama taksiye günde veya ayda bir kez binenler için sıkıntı olmuş olacak. Onlar da itiraz edecekler ama zamanla alışacaklar" diye konuştu.

TBF: KARAR UYGULANIRSA, KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz konuya ilişkin daha önce yaptığı yazılı açıklamada taksilerde indi bindi ücretinin gizli bir zam olduğunu ve diğer toplu taşıma araçlarının da gelecek zamların habercisi olduğunu belirtmiş, şöyle devam etmişti: ""Her taksimetre zammından sonra diğer toplu taşıma araçlarına zam geliyor. Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında vatandaşın toplu taşıma araçlarına daha fazla para vererek, binecek durumda olmadığı görülecektir. Bu nedenle belediyeyi milli seferberliğe uyarak, vatandaşa daha fazla yük getirmemesini istiyoruz. Belediyenin bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Karar uygulanırsa, konuyu yargıya taşıyacağız"

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Bekleyen taksilerden görüntü

-Taksiciler ile röportaj

-Taksimetre ayarlanmasından görüntü

-Genel ve detaylar

21.01.2017 - 23.49 Haber Kodu : 170121180

==================================

4- POLİS SALDIRGANLARI ARARKEN ARANAN 3 KİŞİYİ YAKALANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan lav roketi ile yapılan saldırının ardından Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Küçük Armutlu bölgesinde şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri yapılan aranmalar sırasında çeşitli suçlardan aranan DHKP-C üyesi olduğu belirtilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirilerek detaylı incelemeleri yapıldı. Şüphelilerden Abdullah K.'nın yapılan incelemede silahlı terör örgütüne üye olma, örgüt adına silahlı soygun, şantaj, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından kaydı bulunduğu ve mala zarar verme suçundan da 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerden Ferdi S.'nin ise kasten yangın çıkarmak, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından kaydı olduğu, ayrıca silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve aranmasının bulunduğu belirlendi. Şüphelilerden Eyüp U.'nun ise 3 adet terör örgütü propagandası yapmak, 2 adet silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, ruhsatsız silah taşımak ve kamu malına zarar vermek suçlarından kaydı bulunduğu, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan arandığı belirlendi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü dökümü:

----------------

-Şüphelilerin fotoğrafları

21.01.2017 - 21.55 Haber Kodu : 170121172

=========================================

5- LAV ROKETİNİN İSABET ETTİĞİ ODADA PROTESTO

Ak Parti Gençlik Kolları, lav silahlı saldırıda roketin isabet ettiği odada basın toplantısı yaparak saldırıyı protesto etti

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Ak Parti Gençlik Kolları, dün akşam lav silahıyla saldırıda bulunulan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan ve gençlik teşkilat mensupları katıldı.

"PARTİMİZE YAPILMIŞ BU SALDIRI BİZİ KESİNLİKLE KORKUTAMAZ, YILDIRAMAZ"

İl başkanlığının isabet aldığı odada gerçekleştiren toplantıda, basın açıklamasını Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş okudu. Ecertaş yapılan saldırıların kendilerini korkutamayacağını belirttib

Ecertaş, "Dün akşam il başkanlığımıza menfur bir saldırı düzenlendi. Yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Hangi siyasi parti olursa olsun ayrım gözetmeden teröre ve terör saldırısına karşı birlikte duruş sağlanması ve gerekli tepkilerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.Ak Parti gençlik kolları olarak partimize yapılmış bu saldırı bizi kesinlikle korkutamaz, yıldıramaz. Partimize ve ülkemize bağlılığımızı arttırır. Özellikle dün akşam il teşkilatımız, sandık kurulu üyelerini referandum öncesinde dinamik tutmak amacı ile programlar gerçekleştiriyor. Dün akşamda bir ilçemizde bu çalışma yapılıyordu. Dün akşam burada çok şükür hiç kimse yoktu.Lav silahının ucundaki mermi İstiklal marşımızın ortasına isabet etti. İlginçtir isabet ettiği yerde 'Hakkıdır hakka tapan, milletimin istiklal' mısrası yer almakta. Bizim için dün akşamdan sonra teşkilatımızla birlikte, tekrardan birlik ve beraberlik konusunu düşündük" dedi.

Öte yandan isabet alan İstiklal Marşı tablosu yerinden alınırken, oda içerisinde bulunan cam kırıkları dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Roketin isabet ettiği nokta

-Yerdeki cam kırıkları

-Melih Ecertaş'ın açıklaması

-Genel ve detaylar

21.01.2017 - 18.55 Haber Kodu : 170121162

=======================================

6- (ÖZEL) - 2 ÇOCUĞUN KAMYON ARKASINDA TEHLİKELİ YOLCULUĞU

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Trafikte ilerleyen kamyonun kasasına takılarak yolculuk yapan 2 çocuk kameraya yansıdı.

Görüntüler Bağcılar'ndan. İki çocuk trafikte ilerleyen kamyonun arkasına takıldı. Bir süre kamyon arkasında giden çocuklar kameranın kendilerini çektiğini görünce ellerini kaldırarak tepki gösterdi. Çocuklar zaman zaman tutundukları yerden tek ellerini bıraktı.

Çocuklar bir süre sonra yoluna devam eden kamyonun arkasından atladı ve koşarak ara sokağa girdi. Ara sokaktaki çocuklar yaptıklarının tehlikeli olduğunun belirtilmesi üzerine "Olsun" yanıtı verdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Çocukların görüntüsü

Kamyonun görüntüsü

Çocukların tepki göstermesi

Çocukların kamyondan inmesi

Koşarak uzaklaşmaları

21.01.2017 - 19.30 Haber Kodu : 170121165

=======================================

7- MUSTAFA KOÇ ANISINA KOÇ HOLDİNG'TEN BELGESEL

Haber: Enver Alas - İSTANBUL DHA

Mustafa Koç'un anısına ölümünün 1'inci yıldönümünde Koç Holding tarafından belgesel hazırlandı.

Belgesel ilk kez, merhum Koç adına bugün düzenlenen holding binasındaki mevlitte izletildi. 56 yıllık yaşamına pek çok kişinin yapmak isteyip de yapamadığı, görmek isteyip de göremediği şeyleri sığdıran Koç için hazırlanan belgeselde, ailesi, dostları ve çalışanları onunla ilgili anıları anlattı. Belgeseli Nejat İşler seslendirdi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Belgeselin görüntüleri

21.01.2017 - 18.02 Haber Kodu : 170121152

21.01.2017 - 18.05 Haber Kodu : 170121153

21.01.2017 - 18.06 Haber Kodu : 170121154

21.01.2017 - 18.07 Haber Kodu : 170121155 - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement