Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Motor kısmı alev alan otomobil küle döndüAYDIN'ın Söke İlçesi'nde, seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle motor kısmından alev alan otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi.

09.12.2016 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Motor kısmı alev alan otomobil küle döndü

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle motor kısmından alev alan otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi. Otomobil sürücüsü son anda otomobilden inerek canını kurtardı.

Fevzipaşa Mahallesi Zafer Sokak'ta saat 07.00 sıralarında bir şirkete ait 09 ADZ 32 plakalı otomobille evinin önünden işe gitmek için yola çıkan ve ismi öğrenilemeyen sürücü otomobilin motor kısmından bir anda çıkan alevler nedeniyle korku dolu anlar yaşadı. Otomobilden inerek canını kurtaran sürücü durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler yanan otomobili söndürürken, otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yanan otomobilden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

==============================

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

ADIYAMAN'da, iki otomobil çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Adıyaman- Kahta karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine doğru giden Nesimi Süzen yönetimindeki 34 RSZ 52 plakalı otomobil ile Aslan Özer yönetimindeki 02 LC 886 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücülerden Nesimi Süzen ile her iki araçta bulunan Erkan Süzen, Gazi Ömer Süzen, Sevda Süzen, Gazi Ömer Süzen, Gül Evin Özer, Atakan Özer, Hanım Özer ve Hülya Özer yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan çıkarılarak ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ambulansların acil servise girişi

Yaralıların servise götürülmesi

Yaralıların yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================

Erdemir işçisinden toplu iş sözleşmesi eylemi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını iş çıkışında fabrika önünde protesto etti.

Fabrikanın ana giriş kapısında gerçekleşen eyleme, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, farklı iş yerlerinde çalışan işçiler ve fabrika işçilerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taslağın Erdemir işçileri tarafından hazırlandığını söyledi. İşçinin istemediği hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:

"Siz 'bitti' demeden bitmeyecek. Biz 'bitti' demeden bu iş bitmeyecek. Uyuşmazlıkta onlarca madde var. Çoğu bir kalemde geçecek maddeler. İyi niyet olsa anında çözülecektir. Bazı maddeler var ki çözmek için iyi niyet yetmez. Adam akıllı güçlü bir irade de gerekiyor. Nedir bunlar? Tamamlayıcı sağlık hizmeti olsun. Promosyonlarımızı toplu sözleşmeye yazalım. Aile büyüklerinin ayrısı gayrısı olmaz. Kayınpeder, kayınvalidelerimizin vefatında 3 gün izin istiyoruz. İnsanca, hakça talepler. Bazı kafalar 'Eski köye yeni adet olmaz, böyle gelmiş böyle gider' diyorlar. Biz ne diyoruz? 'Böyle gelmiş böyle gitmez' diyoruz. Vallahi de gitmez, billahi de gitmez."

ERDEMİR İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ

Kavlak, iş veren adına görüşmeleri sürdüren Metal İşçileri Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yaptıkları görüşmede iyi niyetle pazarlığa oturduklarını söyledi. En son görüşmede de iş veren ile anlaşamadıklarını ifade eden Kavlak, "Sıfır zamdan başladıkları pazarlıkta 68 kuruşa çıkan Erdemir yönetimi şimdi de 1 lira 70 kuruşa yükseldi. Sıfır zamdan bu noktaya çıkmak önemli bir adımdır ama yetersizdir. Onun için 'Bu bize yetmez' dedik. Biz 'Hayır' dedik. Size soruyorum. 1 lira 70 kuruşu siz kabul ediyor musunuz? Siz etmiyorsanız biz de etmeyeceğiz. Eğri oturup doğru konuşma zamanı. Erdemir yönetimi eksik de olsa 1 lira 70 kuruşa çıkarak iyi niyetini gösterdi. Biz de samimiyetimizi göstermek için 3 lira olarak belirlediğimiz pazarlık rakamını 2 lira 70 kuruşa iniyoruz" dedi.

Kavlak, Pazartesi günü iş veren ile yapacakları görüşmede de anlaşma sağlanmazsa eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İşçilerin slogan atması

-Pevrul Kavlak'ın gelişi

-Pevrul Kavlak'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak),

==============================

Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ'da adının verildiği caddeyi açtı

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi'nin adını verdiği caddenin açılışını yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi'nin adını verdiği cadde ile Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine hizmet verecek Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nin açılışlarına yaptı. Terkirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanapa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile adının verildiği caddenin alışını yapan Büyükerşen, Türkiye'de ilk defa bir caddeye verilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükerşen, "Çok sevgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve aynı zaman da öğrencim de olan çok sevgili ilçe belediye başkanımız Ekrem Eşkinat'a ve siz Tekirdağlılara, böyle bir girişimde bulundukları için teşekkür ediyorum. Ben daha önce Tekirdağ'a gelip bir gün kalmıştım. Ama o zaman böyle bir Tekirdağ yoktu. Bu gelişimde, gerek Süleymanpaşa İlçesi gerek ise büyükşehir hudutları içerisinde gördüklerim ile Eskişehir'i geçmek üzeresiniz. Belki nüfus bakımından değil, belki yüzölçümü bakımından değil, ama vizyon olarak geçmek üzeresiniz. Eğer benimde bir hoca olarak katkım oldu ise kendimi çok mutlu addediyorum. Burada çok güzel sözler duydum. Bir hoca için en büyük mutluluk budur. 50 yıl boyunca hocalık yaptım. 18 yıl boyunca da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım ve sürdürüyorum. Bu arada gerek eğitim alanında, gerek ise sosyal demokrasiye yaptığım katkılar açısından, çok ödüller aldım. Yurtiçinden ve yurtdışından pek çok nişanlar aldım. Bu ödüller Eskişehir'deki müzede sergileniyor. Ama inanın ki, en büyük ödül burada Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi'ne giden caddeye benim adımın verilmiş olmasıdır. Bu ödül benim en büyük hazinem olarak, çocuklarıma da bırakabileceğim bir anı olarak kalacaktır. Hepinize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükerşen'e hitaben, "izler bizim idolümüzsünüz. Ben bu göreve başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin işe alınan ilk elemanlarını Eskişehir'e yani size gönderdim. ve dedim ki, gidin oradan ders alın. ve elemanlarımızın hepsi çok mutlu olarak geldiler. Onlara gösterdiğiniz ilgi ve alaka için size teşekkür ediyorum. Ancak, bu caddenin yapılmasın da, Ekrem başkanla biz sabah akşam buradaydık. Kolay olmuyor. Ama şükür bitti ve çok güzel bir cadde oldu" dedi. Büyükerşen ile beraberindekiler daha sonra açılışını yaptıkları Gençlik Merkezi'ni gezdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yılmaz Büyükerşen'in gençlik merkezinin açılışını yapması

-Gençlik merkezindeki incelemeler

-Büyükerşen'in konuşması

-Kadir Albayrak'ın konuşması

-Büyükerşen'in adının verildiği caddenin açılışı

-Büyükerşen, adının yazdığ tabela önünde

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement