Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, barış ve huzur için çalışan ülkelerin herkes tarafından saygı gördüğünü ancak başka ülkeleri sömüren ülkelere ise saygı duyulmadığını belirterek, "İşte Türkiye'nin bugün dünyada birçok ülkeden farkı budur" dedi.

15.05.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, barış ve huzur için çalışan ülkelerin herkes tarafından saygı gördüğünü ancak başka ülkeleri sömüren ülkelere ise saygı duyulmadığını belirterek, "İşte Türkiye'nin bugün dünyada birçok ülkeden farkı budur" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, partisinin Demre İlçe Teşkilat binasının açılışına katıldı. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı Antalya'da düzenlediklerini hatırlatan Çavuşoğlu, dünyanın gözünün bu kentte olduğunu kaydetti.

Antalya'da 50'den fazla ülkenin dışişleri bakanlarını, uluslararası örgütlerin temsilcilerini ağırladıklarını, kentin diplomasinin merkezi haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, Kasım ayında da G20 Zirvesi'nin Antalya'da yapılacağı bilgisini verdi.

Çavuşoğlu, "En gelişmiş ülkelerin liderlerini Antalya'ya getireceğiz. 10 sene önce birisi çıksaydı, 'Türkiye, dünyanın en zengin 20 ülkesinin yer aldığı zirvenin başkanlığını yapacak' deseydi inanır mıydık? Türkiye bu noktaya geldi. Kimin sayesinde, AK Parti iktidarı sayesinde. Kurucu liderimiz, ilk defa halkın oylarıyla Cumhurbaşkanlığına seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye bugün bu noktaya geldi" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayrağı "Torosların yiğit evladı" olarak nitelendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aldığını, yeni Türkiye'nin ikinci yarısına gelindiğini, bugüne kadar ülkeyi inşa ettiklerini, hizmetlerle donattıklarını, büyüttüklerini, küresel aktör haline getirdiklerini vurgulayarak, böylesi bir ülkenin Dışişleri Bakanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Ay yıldızlı şanlı bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaya çalıştıklarının altını çizen Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyada 228 temsilciliği bulunduğunu, bu rakamın yıl sonunda 241'e ulaşacağını bildirdi.

Türkiye'nin bugün diğer ülkelere önemli yardımlarda bulunduğunu, bir yılda dünyadaki kalkınma projelerine 3,5 milyar dolar civarında destek verdiğini anlatan Çavuşoğlu, bir dönem IMF'nin kapısında borç almayı bekleyen ülkenin, bugün dünyada desteğe ihtiyacı olan ülkelere el uzattığını kaydetti.

İnsani yardım konusunda da Türkiye'nin, ABD ve İngiltere'den sonra üçüncü sırada yer aldığını belirten Çavuşoğlu, gelire göre kıyaslama yapıldığında ise Türkiye'nin ilk sırayı aldığını vurguladı.

Türkiye'nin bugün güçlü bir ülke imajı sergilediğini iddia eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye güçlü ve itibarlı bir Türkiye. Nasıl oldu bu işler? Ekonomin güçlüyse itibarlı olursun, dış politikan güçlüyse itibarın vardır. Barış için, adalet için, mazlum insanlar için çalışırsan herkes sana saygı duyar ama başkaları gibi sadece kendi çıkarını düşünürsen, gittiğin yerlerde o ülkeleri sömürmek için gidersen kimse sana saygı duymaz. Adalet için çalışmazsan, barış için, huzur için çalışmazsan hiç kimse sana saygı duymaz. İşte Türkiye'nin bugün dünyada birçok ülkeden farkı budur. Allah'ın izniyle çok güçlü olacağız."

"Türkiye'yi karıştırmak için plan yapanlar tokadı yiyecek"

Bakan Çavuşoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçime değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AK Parti iktidarı, bugüne kadar halktan desteğini alarak çalışmalarını yürüttü. Bugüne kadar darbelerden umut bekleyenler, Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, Türkiye'yi karıştırmak için plan yapanlara taşeronluk yapanlar bir kere daha milletimizden tokadı yiyecek, darbeyi yiyecek. Milletimiz en güzel cevabı 7 Haziran'da sandık başında verecek."

Yurtdışında oy verme işlemlerinin başladığını, insanların büyük heyecanla oylarını kullandıklarını anlatan Çavuşoğlu, AK Parti sayesinde yurtdışında yaşayan vatandaşların Türk olmaktan utanmadıklarını, ülkeleriyle, milletiyle gurur duyduklarını belirtti.

Türkiye'de yaşayan insanlar için değil, dünyanın her yerinde yaşayan Türk vatandaşları için sorumlulukları bulunduğunu, Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için 7 Haziran seçimlerinin dönüm noktası olarak gördüklerine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Yeni Türkiye'nin ikinci yarısına güçlü bir şekilde gireceğiz. Milletimizle omuz omuza, vatan ve hizmet aşkıyla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Parti binasının açılışını yapan Çavuşoğlu, daha sonra Demre Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, ilçede Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen kermesi de katılarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement