Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Darülaceze'de İftar - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Darülaceze'de İftar

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Büyüklerimize hürmet, Hazreti Muhammed'e hürmet etmenin bir nişanesi çünkü hepiniz tecrubülerimizin ve dualarımızın kaynağısınız" Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan: "Darülacaze, hakikaten bizim geleneğimizin, ecdadımızın kurumsallığının ve sosyal anlayışının çok önemli.

19.07.2014 23:43

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Büyüklerimize hürmet, Hazreti Muhammed'e hürmet etmenin bir nişanesi çünkü hepiniz tecrübelerimizin ve dualarımızın kaynağısınız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de iftar programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin söylenmesiyle başlayan iftar programına, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

İftarda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, böyle bir iftar sofrasını kendileriyle paylaştıkları için davetlilere teşekkür etti.

Hazreti Peygamberin üç cümlelik bir yemek duası olduğunu ifade eden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyor ki Peygamber Efendimiz yemek duasında, 'Yemeklerinizi iyi insanlar yesinler'. Biz bu duayı kabul edilmiş görüyoruz çünkü yemeklerimizi iyi insanlar yediler. İkinci duası, 'Oruçlular sofranızda iftarlarını yapsınlar'. Oruçlular soframızda iftarlarını yaptı. Bunun için de Allah'a teşekkür borçluyuz. Üçüncü duası 'Meleklerin duası, istiğfarı hep sizlerle birlikte olsun'. Bu dualardan sonra çok kıymetli büyüklerim, size hürmet, Peygambere hürmet etmenin bir nişanesidir. Büyüklerimize hürmet, Hazreti Muhammed'e hürmet etmenin bir nişanesi çünkü hepiniz tecrübelerimizin ve dualarımızın kaynağısınız. Sizin dualarınızla evlatlarınız, çocuklarınız ayakta durabilirler. Dualarınızda onları unutmayın."

Görmez, yine Hazreti Peygamberin, "Eğer aranızda günahsız, masum çocuklar olmasa, eğer aranızda beli bükülmüş ihtiyarlar olmasa siz helak olursunuz" diye buyurduğunu, beli bükülmüş ihtiyarların oturuşu, kalkışı ve yürüyüşünün aynı zamanda ibadete dönüştüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yeter ki Rabbiyle olan ilişkisini terk etmesin. Şimdi her birinizden istirhamım olacak. Çocuklarınıza asla beddua vermeyiniz. Çünkü Peygamberimizin açık ifadesi var. Annenin, babanın duasını alamayan, annesini, babasını hoşnut edemeyen bir evladın abad olması ve saadeti bulması çok zor. Hep evlatlarınıza dua ediniz. Bu günlerde dünyada çok zor zamanlar yaşanıyor. Birkaç gecedir Filistin'de, Gazze'de çocukların, kadınların, yaşlıların kafasına bombalar yağıyor. Zor durumda olan kardeşlerimize dua ediniz. Sizin dualarınız makbuldür. Onun için hep ağzı dualı olmak, size en çok yakışandır. Yapacağınız duaları Cenabı Hak kabul eder inşallah."

Görmez, katıldığı her toplantıda "Gelin her evi huzur evi yapalım" önerisinde bulunduğunu dile getirerek, "Her ev nasıl huzur evi olur? Sebebi varlığımız büyüklerimize, yaşlılarımıza sahip çıkarak huzur evi olur. Devlet yetimhane yapar ama yetim başı okşayamaz. Devlet huzurevi kurar ama herkesin kalbine huzur taşıyamaz. Kalplere huzuru torunlar, evlatlar, dedeler, nineler hep birlikte taşırlar" diye konuştu.

Sembol kurum

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Darülaceze sakinlerine hayırlı ramazanlar ve iftarlar dileyerek, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İstanbul Müftülüğü'ne iftardan dolayı teşekkür etti.

Ortaokul yıllarından itibaren bayramlaşmak için Darülaceze'ye geldiğini söyleyen Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitim için 10 yılı aşkın yurt dışı serüvenim oldu. O zamanlar gelemedim. 2-3 yıldır da gelememiştim. Böyle bir davet olunca hakikaten gelmek istedim ve burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Sizlere Başbakanımızın da selamlarını getirdim. Darülaceze, hakikaten bizim geleneğimizin, ecdadımızın kurumsallığının ve sosyal anlayışının çok önemli bir örneği. Çocuğundan yaşlısına herkesin sosyalleşmesinin, yoksulun, ihtiyacı olanın, herkesin yardımına koşmasının sembol kurumu. Bu kurumun hala ayakta olması da bizim değerlerimizin de geçmişten geleceğe nasıl kararlılıkla devam ettirilebileceğinin örneği olsa gerek. İnşallah Darülaceze, daha büyük, daha başarılı örneklerle çoğalarak devam eder. Ben de içerisinde bulunduğum vakıfların Darülaceze'ye kardeşlik etmesine, yanında bulunmasına aracı olmaya çalışacağım inşallah."

Darülaceze Başkanı Çiftçi

Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi de iftara katılan herkese, kendileriyle ramazan sofrasını paylaşmalarından dolayı teşekkür etti.

Buranın çok özel ve anlamlı bir yer olduğuna işaret eden Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. Sayın Bilal Erdoğan da TÜRGEV ve diğer görev aldığı vakıfların yardımıyla bizlerin yanında olacak inşallah. Kendisine çok teşekkür ederim. Darülaceze, insanlarımıza kapıların ardındaki bir yer gibi görünse de bizler herkese kapıları açacağız. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Sayın Başbakanımızın talimatıyla biri Anadolu'da, biri de Avrupa'da olmak üzere Darülaceze gibi iki yer daha açmaya çalışacağız. Bizlere destek veren, katkılarını eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Darülaceze'de İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement