Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Peygamberler Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Nevruz Parkı’nda Kutlu Doğum Haftası kutlaması düzenlendi.

20.04.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamberler Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Nevruz Parkı'nda Kutlu Doğum Haftası kutlaması düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı alanında sağanak yağmura rağmen, coşkulu bir kutlama programı düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde alana giden Peygamber sevdalıları, yağan aşırı yağışa rağmen alanı terk etmedi. İran, Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi çok sayıda ülkede davetlilerin de katıldığı Kutlu Doğum etkinliği, Kuran-ı Kerim okunması ve duaların okunmasıyla başladı. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, Kürtçe Mevlid'in okunmasının ardından Kürtçe ve Türkçe ilahilerle devam etti.

"DİYARBAKIR'I İSLAMIN MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü ve Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Diyarbakır'ı İslam'ın merkezi yapacaklarını söyledi. Mısır'da yaşananlara da dikkat çeken Göktaş, yaşananların hesabını soracaklarını ifade etti. Göktaş, "Medine'den sonra her yüz yılda bir İslam merkezi oluşmuştur. Bağdat, Şam, Kahire, İstanbul, Tahran gibi tarihin çeşitli dönemlerinde İslam aleminin kalbinin attığı Basra gibi bir takım şehirler, İslam'ın o günkü merkezi olarak öne çıkmışlardı. Biz de kafaya koyduk, Diyarbakır'ı 21. asrın İslam merkezi yapacağız. Bunun için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ki bir kısmını ödedik, ne kadar borcumuz varsa da onu da ödeyeceğiz. Bu şehri, İslam aleminin kalbinin attığı meydan, ümmetin imdadına yetişen, Hz Muhammed'in şehri yapacağız. Dünyanın neresinde mazlumlar varsa oranın sesini haykıran merkez yapacağız. Bu kalabalık tesadüfen burada değildir. Bu meydana zindanlarda bunun bedelini ödeyerek geldiler. Bugün dünyanın en acil meselesi Mısır'dır. Ey eşkıya rejim. Ey katiller çetesi, ey Müslümanların özgür iradesine ipotek koyan eşkıya Sisi ve çetesi. Ey Kabe'nin idaresine el koyan, buna karşı çıkanları katliama tabi tutan eşkıya çetesi. Camileri bombalayan ve yüzlerce kardeşimizi katleden katiller çetesi. Size sesleniyorum, Allah'ın izniyle dünyayı başınıza zindan edeceğiz. Allah'ın izniyle yaptıklarınızın hesabını verecek, bu Müslümanlar bunu unutmayacak Allah'ın izniyle. Diyarbakır'ın sıcak nefesini ensenizde hissedeceksiniz ey katiller çetesi. Allah'ın izniyle sadece orada değil, bu ümmet, bu Diyarbakır teyakkuz halindedir" dedi.

"DÜN BU MEYDANDA BAŞKA KARDEŞLERİMİZ DE HZ. PEYGAMBERE ONUN ÜMMETİYİZ DİYE SESLENDİ"

Demokratik Toplum Kongresi ile Barış ve Demokrasi Partisi tarafından dün Nevruz Parkı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına da değinen Göktaş, dün yapılan kutlamalara sevdiklerini belirtti. Göktaş, "Bugün Türkiye'nin her yerinde ve birçok yerde on binlerce etkinlik yapılıyor. ve peygambere selam gönderiliyor. O'nun elinden eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan onun eteğine tutunmuşsa bundan dolayı seviniriz. Adımız peygamber sevdalıları. Ama peygamber bizim ipoteğimizde değil. Herkes ona yönelebilir. Dün bu meydanda olanlara sevindik. Dün bu meydanda başka kardeşlerimizde Hz. Peygambere O'nun ümmetiyiz diye seslendi. Bundan dolayı sevindik. Allah'ın cenneti geniştir. Bugün O'nun elinden eteğinden tutan insanlar ne kadar çoksa o kadar kurtulan çok olur. Geçen yıl demiştik, Kemalizm kaybetmiştir. Bugün bakıyoruz başkaları da kaybetmiş. Bugün komünizm de sosyalizm de kaybetmiştir. Onun için bugün gelmişler peygamberin davasına sarılmışlar. Yalnız hepimiz dikkat edelim. Kendi heva ve hevesimizi, basit arzularımızı doğru göstermek için peygamberi model olarak kullanmayalım. Yerinden oynatılan Muhammed, Muhammed değildir. Onun için dikkat edin. Allah-u Teala geçmişte insanları uyarmıştır. Birileri onu bir yerlere götürmek istiyor, olimpiyatlara götürüyorlar, arabalara bindiriyor. Biz öyle bir peygambere iman ediyoruz ki. Ama birileri peygamberi teslim almaya çalışıyor. Böyle bir peygamber, peygamber olmaktan çıkar. Bu meydan peygamberi bir meydandır. Bu meydan teslimiyetini defalarca ispat etmiştir. ve hem de sadece Nisan ayında değil, arada başka şeyleri de ortaya koyarak Diyarbakır Muhammedi bir şehir olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

"MUHAMMED SEVDALILARINI HESABA ALMAYANLARIN HESABI TUTMAYACAKTIR"

Göktaş, konuşmasında çözüm sürecine de vurgu yaparak, Peygamber sevdalılarının da dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Göktaş, "Bu meydanı ciddiye alın. Bu meydanı ciddiye, hesaba almayanların, hesabı yanacaktır. Biz güzellik ve iyilikten yanayız. Çözüm sürecinin yanındayız. Ama birileri lütfen dikkat etsin. Çözümünü şarkıcılarla, türkücülerle yapanlar pişman olacaklar. Muhammed sevdalılarını hesaba almayanlar, toplumları kendilerine göre dizayn etmek isteyenler hata ettiklerini anlayacaklar. Muhammed sevdalılarını masaya oturtmayanlar, şarkıcılarla, türkücülerle yola çıkanlar bir gün kendileri çözülecektir. Çözüm, çözüm derken kendileri çözülecek. Günümüz dünyasında İslam'ın sesi olmadan, yapılan bütün hesaplar tutmayacaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Diyarbakır\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement