Diyarbakır'da Silvan'a Destek Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Silvan'a Destek Yürüyüşü

Diyarbakır\'da Silvan\'a Destek Yürüyüşü

Diyarbakır’da, Silvan’da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

12.11.2015 17:30

Diyarbakır'da, Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe binalarında toplanan çok sayıda kişi önce il binasına yürüdü. Burada toplanan kalabalık, daha sonra Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesi HDP'li milletvekilleri ile polis arasında diyalog yaşandı. Güvenlik görevlisi HDP'li yetkililere, "Demokratik hakların kullanılması, lütfen demokratik haklar çerçevesinde olsun. Grup içerisinde taş atan, slogan atan istemiyoruz. İkaz edin, herhangi bir şey olursa müdahale ederiz" dedi.

Konuşmanın ardından DBP il binası önünde toplanan grup, Turgut Özal Bulvarı üzerinden Koşuyolu Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe, HDP Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer ile Ziya Pir, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık dağıldı. Kalabalık içinden çıkan bir grup, ara sokaklardan polislere ses bombasıyla saldırdı. Güvenlik güçleri de grupları ara sokaklara biber gazı sıkarak dağıttı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Silvan'a Destek Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement