Diyarbakır'daki Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Saldırılar

MUŞ/ Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi Muş ve Ağrı'da protesto edildi, Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

12.06.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ/ Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi Muş ve Ağrı'da protesto edildi, Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Muş Belediye Meydanı'nda toplanan Hüda Par üyeleri, Diyarbakır'daki saldırıları kınadı, Yeni İhya Der Başkanı Baran için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Hüda Par İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, insanlığa ve İslam'a hizmeti kendisine gaye edinen bütün yapıları, kendisine düşman görüp ortadan kaldırmaya çalışan zihniyetin daha önce de onlarca insanı katlettiğini belirtti.

Ülkenin seçim atmosferinden yeni çıktığını anımsatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Söz konusu seçimlerin propaganda aşamasında HDP ve PKK sürekli olarak Müslüman kardeşlerimize saldırı ve tehditlerde bulunmuş, Hüda Par'ın desteklemiş olduğu adayların konvoylarına, seçim lokallerine yüzlerce kez saldırıda bulunulmuş ve tacizler yapılmıştı. Yapılan tüm saldırılara rağmen biz halkımızın huzurunun kaçmaması için bu saldırılara karşılık vermedik ve sürekli olarak sağduyu çağrılarında bulunduk. Son olaylar ve Aytaç Baran kardeşimize düzenlenen suikast sonrasında net olarak anlaşıldı ki bu despot zihniyet asla zorbalığından ve barbarlığından vazgeçmeyecek."

Çağlayan, HDP'nin, seçimlerde başarı sağlaması ve Meclis'te grup olarak yer almasına rağmen kendileri gibi düşünmeyen ve onların diktalarına boyun eğmeyen Müslümanlara karşı saldırganlıklarının artırdığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Seçimden hemen sonra YDGH'nin Diyarbakır'da Aytaç Baran kardeşimize yönelik düzenlemiş olduğu alçakça suikast ile aslında asıl amaçlarının ne olduğunu da açıkça ortaya koymuşlardır. HDP Muş Milletvekilinin silahın ucuyla konuşarak, 'Hepinizi buralardan süreceğiz. Buralardan defolup gideceksiniz' sözüyle bu zihniyetin kodlarını açıkça ele vermektedir. Siz namluların ucunu bu halka daha rahat çevirebilmek için mi halktan destek istediniz ve Meclis'e gittiniz. Ey halkımız bu despot zihniyet güçlendikçe zalimleşiyor, barış dedikçe savaş çığırtkanlığı yapmış oluyor."

Ağrı

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla cuma namazının ardından Ağrı Merkez Cami önünde toplanan bir grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hüda Par İl Başkanı Şaban Gökhan, burada yaptığı açıklamada, Aytaç Baran'ın pusu kurularak şehit edildiğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement