Doğu Anadolu'nun İlk Kitap Fuarı Erzurum'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'nun İlk Kitap Fuarı Erzurum'da Açıldı

Doğu Anadolu\'nun İlk Kitap Fuarı Erzurum\'da Açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kitap fuarı Erzurum'da açıldı.

04.04.2014 19:18

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kitap fuarı Erzurum'da açıldı. Fuar açılışına katılan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dijital medyanın okumayı geri plana ittiğini belirterek, gençlerin yazdıkları mesajlarda kelimeleri kısaltmalarından yakındı.

Erzurum Valiliği ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) ortaklaşa düzenlediği Doğu Anadolu'nun ilk kitap fuarı, tarihi Yakutiye Medresesi bahçesinde açıldı. Açılışa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hikmet Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi Yakutiye Medresesi'ndeki törende konuşan Recep Akdağ, öğrencileri de yanına çağırdı. Ortaokul ve lise öğrencilerini yanına alarak konuşma yapan Recep Akdağ, "Biz ilk emri Kuran-ı Kerim'de 'oku' olan bir medeniyetin çocuklarıyız. Şimdi de yazan çok ama üzülerek ifade etmeliyim ki okuyan çok az. İnşallah bu fuarlar okumanın önemini bir kere daha toplumda önümüze çıkarır ve daha fazla okumaya başlarız. Suçlamak için söylemiyorum ama dijital medya, dijital dünya biraz okumayı, iletişimi geri plana itti. Şöyle sevgilisine, anasına, babasına ya da çocuğuna en son kim özenle bir mektup yazmıştır, merak ediyorum. Şimdi süratlı bir biçimde dijital yolla yazılan mesajlar, çoğu zaman imlasına bile bakmadan yazılan, hatta gençler şimdi kelimeleri de kısaltıyorlar, orada mesajlarla bir hayat yürüyor" dedi.

Eski Bakan Akdağ'ın gençlerin mesajlarda kısaltmalar yaptığını söylemesi üzerine yanındaki öğrencilerden birinin, "Evet slm" demesi katılımcıları güldürdü. Akdağ, "Selam demek öyle mi? Biz selamun aleyküm diyorduk. İnşallah bu gençlerimiz çok okuyacak, inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kitap fuarının kurdelesini kesen protokol, ardından stantları gezdi. Üç kızı ile birlikte fuarı gezmeye gelen ziyaretçilerden Mehmet Karaca, ailece kitap kurdu olduklarını söyledi. Yüze yakın yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'nun İlk Kitap Fuarı Erzurum'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement