Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Doğru

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, 16-17 Mayıs'ta Azdavay ilçesinde düzenlenecek Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.

11.05.2015 21:52

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, 16-17 Mayıs'ta Azdavay ilçesinde düzenlenecek Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.

Günaydın, yarışların düzenleneceği Suğla Yaylasındaki incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun doğa sporları konusunda büyük avantaja sahip olduğunu söyledi.

Geçen yıl ilk kez enduro branşında Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini anımsatan Günaydın, şampiyona sonrasında sporcu ve federasyon yetkililerinin talepleri doğrultusunda burada Doğu Avrupa Şampiyonası'nın yapılması için girişimde bulunulduğunu kaydetti.

Günaydın, talebimiz kabul edildiğini dile getirerek, "Şimdi Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz. Belediyemizin organizasyonunda yapılacak bu faaliyete valilik olarak ciddi katkılar veriyoruz. Bu organizasyonun en iyi şekilde yapılması, ilimizin ve ülkemizin tanıtımı için herkes var gücüyle çalışıyor. Bu şampiyonaya önemli katılım bekliyoruz. Bu katılım ile özellikle Azdavay'ın motor sporları alanında ne kadar büyük potansiyeli olduğunu da herkese göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Baysan

Türkiye Motor Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Baysan da Türkiye Şampiyonasının ardından bir parkura motokros test etabını da ilave ettiklerini bildirdi.

Böylelikle Avrupa standartlarında bir parkur oluştuğunu aktaran Baysan, "Orman içerisinde de 25 kilometre, 15 kilometresi ara etap, 10 kilometresi de enduro test dediğimiz kuru bir dere yatağımız var. Burada sayın valimizin, belediye başkanımızın ve kaymakamımızın bir hassasiyeti var. Doğal yapıyı bozmadan, doğa sporunu sevecek şekilde hazırlamak. Çalışmalarımız çok hızlı devam ediyor, kısmet olursa Çarşamba akşamı burada tüm çalışmalar bitmiş olacak" ifadesini kullandı.

Baysan, Türkiye'de ve birçok ülke enduro lisansına sahip sporcuların burada yarışmak için "can attığını" anlatarak, organizasyona yüksek oranda katılım beklediklerini kaydetti.

Kastamonu Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Azdavay Belediyesi'nin düzenleyeceği yarışlara, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, İran, Karadağ ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden sporcular katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement