OGS ve HGS Cezalarına İptal, Askere Ek Gösterge, Emekliye Prim Muafiyeti - Son Dakika
Ekonomi

OGS ve HGS Cezalarına İptal, Askere Ek Gösterge, Emekliye Prim Muafiyeti

TBMM Komisyonu'nda kabul olan kanun tasarısıyla, askere ek gösterge, gübre ve yeme istisna, emekliye pirim muafiyeti, HGS ve OGS cezalarına iptal geliyor.

15.01.2016 02:15  Güncelleme: 19:01

Doğum yapan, evlat edinen memurlara ve işçilere yeni haklar getiren düzenlemeleri de içeren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

ASKERİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELTİLDİ

Kabul edilen tasarıyla, uzman erbaşların ile uzman jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor. Uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme imkanı getiriliyor. Uzman erbaşların kamuya geçebilmesi için çalışma süresi 7 yıla çıkarılıyor.

MUHTARLARA ZAM

Muhtarların net 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltiliyor.

ÇİFTFİÇİYE MÜJDE

Tarım ve hayvancılık sektörü girdilerinden gübre ve yem teslimleri tam istisna kapsamına alınarak, KDV sıfırlanıyor.

KENDİ ADINA ÇALIŞAN BAĞ-KUR'LU EMEKLİDEN PİRİM ALINMAYACAK

"Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar" kapsamındaki Bağ-Kur'lu emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak.

ÇALIŞAN EMEKLİNİN YAŞLILIK AYLIĞI KESİLMEYECEK

Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, herhangi bir prim ödememeleri için sigortalı sayılmayacak.

YENİ MEZUNLARA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Ana veya babası üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişi sayılmayanlardan lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla, primleri devlet tarafından ödenerek, mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl, gelir tespiti yapılmaksızın sağlık hizmeti alabilecek.

GELİŞMİŞLİK ENDEKSİ DÜŞÜK İLLERDE TEŞVİK İÇİN SİGORTALI SINIR SAYISI KALKIYOR

Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran iş yerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı sayısı sınırı kaldırılacak.

HGS VE OGS CEZALARINA DÜZENLEME

Karayolları Genel Müdürlüğünün işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiş ücretlerini ödemeden geçtiği tespit edilen araç sahiplerine verilen idari para cezalarında yapılan indirime ilişkin düzenleme, düzenlemenin uygulamaya konulduğu tarihinden önce yapılan ödemesiz geçişlere de uygulanacak.

HASANKEYF'İN NAKLİ

Tasarı, Dicle Nehri üzerinde inşa edilen Ilısu Barajı ve HES Projesi göl alanında kalacak Hasankeyf ilçesinin taşınacağı alanı da belirliyor. Buna göre, ilçe kuzeyde 995 metre rakımlı Berrahalil Tepesi ile Hamduni Sırtı, doğuda 515 metre rakımlı Kot Tepe, güneyde Dicle Nehri, Kesmeköprü Köyü ve Kınamaz Burnu, batıda 670 metre rakımlı Düğli Tepe ve Mesiliamer Sırtı ile çevrili alana nakledilecek.

Hasankeyf ilçe merkezi yeni yerleşim yerine nakline kadar geçecek süre içinde, ilçenin hukuki varlığı mevcut yerleşim yerinde sürdürülecek.

ÇANAKKALEYE REHBER GİREBİLECEK

Tasarıyla, alan kılavuzlarının Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içinde görev yapmalarına da olanak sağlanıyor.

OGS ve HGS Cezalarına İptal, Askere Ek Gösterge, Emekliye Prim Muafiyeti
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi OGS ve HGS Cezalarına İptal, Askere Ek Gösterge, Emekliye Prim Muafiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Adam: Polisin zammı ne oldu? 26 2 Yanıtla
  • Emekli polis: Polislere söz verilen Emniyet tazminatına zam sözü yine rafa kalkmış gözüküyor. 13 1 Yanıtla
  • vatan Türkiye: adam kardeşim sen polise zammı ancak rüyanda veya ahirette öldükten sonra görürsün 6 3 Yanıtla
  • vanli : polis zammida gecti komidyondan helal hos olsun bu zamlar az bile 4 5 Yanıtla
  • İLAHİ ADALET: KIYAMET ÇOCUKLARININ ALAMETLERİ. Hangi İdoloji işinize yarıyorsa onda üstatsınız, Hangi zalim kemik veriyorsa ona uşaksınız, Bazen faşist Irkçı, Bazen Sendromik İslam, Bazende papazsınız, Mazlumdan yana görünüp zalimden betersiniz, İlahi ve Uğrevi hakikatlerden çok uzaksınız, Mazlumun kanıyla yıkanmayı seversiniz, İnsanı öldürmekle yetinmez yerlerde sürüklemyi seversiniz, Cesetleri sokaklarda bırakır kimseye elletmezsiniz, Mal, can, namus, mahremiyet, hak hukuk tanımazsınız, Size dur diyenlerin 3 6 Yanıtla
  • emekli: Hani emekliden işyeri açtığında kesilen para kalkacaktı seçim yalanı işte iyiki oy vermedim kananlardan hiç ses çıkmıyor demekki her şey müstehak hep diyorum hakkımı helal etmiyorum haram olsun 4 4 Yanıtla
    serdar talak: emekli yaziyo orda kormusun kendi adina calisandan kasililen gelir destek diyo emekliden alinmayacak daha ne istiyon haberi nerenle okuyon iyikide verme zaten sen oy bak yine 100/50 4 2
  • vatan Türkiye: vanli sen ancak komisyondan geçtiyle kendini avutursun biz ne lomisyon gördük 13 yılda her söz yerine gelseydi polis kardeşlerimiz bugün 10.000 tl maaşı olurdu acta gözünü iyi araştır komisyonları 3 4 Yanıtla
  • vatan Türkiye: o tazminat zammı daha seçim gerçekleşmeden rafta tozlanmaya başlaadı küf tuttu 1 0 Yanıtla

Advertisement