Dost Kulaçlarda üçüncü Ada Kos - Son Dakika
Güncel

Dost Kulaçlarda üçüncü Ada Kos

Dost Kulaçlarda üçüncü Ada Kos

Yüzücü Seda Kansuk Bodrum'dan üçüncü adaya Kos'a yüzüyor.

11.08.2016 17:04  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk mesajı vermek amacıyla 14 Ağustos Pazar günü Muğla'nın Bodrum ilçesi ile Yunanistan Kos Adası arasında Dost Kulaçlar projesinin üçüncü aşamasını gerçekleştirecek.

Sakız ve Sisam'dan sonra Bodrum'dan Kos'a yüzerek projesini beş adaya tamamlayacak olan Seda Kansuk geçen yıl Manş Denizini 4 kişilik bayan bayrak yarışı takımı ile geçebilen ilk Türk takımını oluşturmuş, 18 saat süren bu zorlu geçişle birlikte büyük bir başarıya ortak olmuştur.

45 yaşındaki Seda Kansuk, Dost Kulaçlar Projesinin ikinci aşamasını Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle, 31 Temmuz günü Kuşadası'ndan Sisam'a gerçekleştirdi. Ege'deki dostluğunun dünyaya örnek olması ve son yıllarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bu suların önemine dikkat çekmek için Dost Kulaçlar projesinin üçüncü aşamasını Bodrum'da 14 Ağustosta gerçekleştirecek. Seda Kansuk projeyi; "Kulaçlar yüzücünün denizi dostça kucaklamasını sağlar. Beş parmak bir kulaçla eşdeğerdir. Projedeki beş ada bir elin beş parmağını ifade eder. Beş adadan beş adaya attığım kulaçlarla Türk halkının sevgisini Yunan dostlarıma taşımayı amaçlıyorum." diyerek tanımlamıştır.

"Dost Kulaçlar"ın ilk iki aşamasını gerçekleştiren Seda Kansuk; dördüncü aşamayı Ayvalık'tan Midilli'ye ve son aşamayı Marmaris'ten Rodos'a yüzerek tarihi bir parkura imza atmak istiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dost Kulaçlarda üçüncü Ada Kos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement