DSİ Yatırımları, Teröre Rağmen Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

DSİ Yatırımları, Teröre Rağmen Devam Ediyor

DSİ 10. Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, teröre rağmen Diyarbakır'daki yatırımlarının devam ettiğini belirtti.

30.03.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 10. Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, teröre rağmen Diyarbakır'daki yatırımlarının devam ettiğini belirtti.

DSİ 10. Bölge Müdürü Dağdeviren, yaptığı açıklamada, tarım, enerji, hizmet ile çevre ve taşkın alanlarında hizmet verdiklerini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) en önemli ayağı olan ve devam etmekte olan Silvan Projesi hakkında bilgi veren Dağdeviren, "Silvan Projesi, 8 baraj ve HES ile 23 sulama tesislerinden oluşmaktadır. Toplam 6,5 milyar liraya mal olacak proje kapsamında Silvan, Ambar, Pamukçay, Kuruçay, Başlar, Bulaklıdere, Kıbrıs ve Karacalar barajları yer alıyor. Silvan Projesi ile 2 milyon 351 bin 230 dekar alan sulamaya açılacaktır. Ayrıca Silvan Barajı ve HES ile 160 MW kurulu gücü ile yılda 681 Milyon kWh enerji üretecektir" dedi.

DSİ 10 : Bölge Müdürü Dağdeviren, bu yıl ihalesin yapacakları Ergani Barajı'nın devreye girmesiyle 18 bin 660 dekar alanın sulanacağını kaydetti.

Bu proje ile 2 bin 100 kişiye iş istihdamı sağlanacağını dile getiren, Dağdeviren, şöyle konuştu:

"Bölge ekonomisine yıllık 7,5 milyon lira katkı sağlayacaktır. 18 milyon lira maliyetli olan Ergani İçme Suyu Arıtma tesisi inşaatına da başladık. Günde 42 bin metre küp suyu arıtacak olan arıtma tesisimiz 2017 yılında tamamlanacaktır. Ayrıca Çermik Kale Barajı bitince 126 bin dekar alan sulanacak ve 16 bin kişiye iş istihdamı sağlanacak. Ekonomiye de yıllık 57 milyon lira katkı sağlayacaktır."

Yapılacak diğer projeler hakkında bilgi veren Dağdeviren, şunları kaydetti:

"Diyarbakır merkez, Ergani, Çınar ve Bismil ilçelerine ait ovaları sulayacak olan Kralkızı Dicle Sulamaları ile toplam 1 milyon 161 bin dekar alan sulanacaktır. Ana kanal büyük . GAP Eylem Planı kapsamında yer alan Kralkızı - Dicle Projesi kapsamındaki sulama tesislerinin tamamen bitirilip hayata geçirilmesi ile yaklaşık 116 bin hektar alan sulanacak ve yaklaşık 151 bin kişiye iş imkanı, yılda 402 milyon lira ekonomiye katkı sağlanacak."

Balık rezervleri ve ağaçlandırma alanında çalışmalarının olduğunu ifade eden Dağdeviren, bu kapsamda 1991-2015 yılları arasında toplam 40 milyon adet balık yavrusu rezerv bırakıldığını, 2014-2015 yılında 2 bin 500 fidan ile 10 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSİ Yatırımları, Teröre Rağmen Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement