DSP 8. Olağan Kurultayı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Politika

DSP 8. Olağan Kurultayı Çalışmalarına Başladı

DSP 8. Olağan Kurultayı, Atatürk Spor Salonu'nda çalışmalarına başladı. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi kurultayın açılışını yaparken, "Suya susamış toprak gibi iktidara susamış Demokratik Solcular, bu kurultay ülkemizin sorunlarının çözümü için umut kurultayı olacaktır" diye konuştu.

06.06.2010 11:49

DSP 8. Olağan Kurultayı, Atatürk Spor Salonu'nda çalışmalarına başladı. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi kurultayın açılışını yaparken, "Suya susamış toprak gibi iktidara susamış Demokratik Solcular, bu kurultay ülkemizin sorunlarının çözümü için umut kurultayı olacaktır" diye konuştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kurultay Başkanlık Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığına Prof. Dr. Hikmet Sami Türk seçildi. Türk, bu kurultayda alınacak olan kararların Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış sorunların çözümünde ışık olacağını söyledi. DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ile DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik de Başkan Yardımcıları oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren salonu dolduran delegeler ise, müzik gruplarının şarkılarıyla coştular. Salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Eski Başbakanlardan, DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit ve DSP'nin mevcut Genel Başkan Masum Türker'in resimleri birlikte asıldı. Kurultay salonunda "Yoksulluğu da Yolsuzluğu da Biz Bitireceğiz", "Emekli Maaşlarında Eşitsizliğe Son Vereceğiz", "Egemenlerin Değil Emekçilerin Partisi" şeklindeki sloganların yer aldığı afişler dikkat çekti. Delegelerin tabanda yer aldığı salonda DSP Gençlik Kolları ve konuklar da tribünlerde yerlerini aldı.

-ABD BÜYÜKELÇİSİ YUHALANDI-

Kurultay'da, BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Hak ve Eşitlik Partisi Genel Sekreteri Nemci Çiftçi, Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı 22. Dönem Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, AKP MKYK Üyesi Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, KKTC Demokrat Parti Dış İlişkiler Sekreteri Bengü Şonya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Akdemir, CHP MYK Üyesi İzzet Çetin ve İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık konuk olarak yer aldı. Kurultaya davet edilenler arasında Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, Venezüella Büyükelçisi Raúl José Betancourt Seeland da bulunurken ABD Büyükelçisi James F. Jeffrey ise salondan tepki aldı. Büyükelçi Jeffrey'nin isminin okunduğu sırada salondan "yuh" sesleri yükseldi.

-ZEKİ SEZER DELEGELERİN ARASINDA-

DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer'in de kurultaya katılanlar arasında bulunuyor. Zeki Sezer, isminin anons edildiği sırada salondan büyük alkış alırken, Sezer protokole oturmak yerine, delegelerin yanında yer almayı tercih etti.

-TÜRKER GÜLLERLE KARŞILANDI-

DSP'nin mevcut Genel Başkanı Masum Türker salona girişinde, delegelerin büyük coşkusu ve güllerle karşılandı. "Başbakan Türker" sloganları eşliğinde salona giren Türker'in kurultay sonunda yeniden DSP Genel Başkanı seçilmesi bekleniyor.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika DSP 8. Olağan Kurultayı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement