Dünya İnsani Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Dünya İnsani Zirvesi

Türk Kızılayı, "5 Kıtadan 10 Çorba" etkinliği kapsamında, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılanlara Türkiye, Suriye, Pakistan, Somali, Haiti, Endonezya, Filistin, Sudan ve Bosna'nın yerel çorbalarından ikram ediyor.

23.05.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, "5 Kıtadan 10 Çorba" etkinliği kapsamında, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılanlara Türkiye, Suriye, Pakistan, Somali, Haiti, Endonezya, Filistin, Sudan ve Bosna'nın yerel çorbalarından ikram ediyor.

Türk Kızılayı, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirve kapsamında stant açarak, faaliyetlerini tanıtıyor.

Genel Başkan Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "5 Kıtadan 10 Çorba" etkinliğinin Türk Kızılayı'nın zirvedeki pek çok yan etkinliğinden biri olduğunu söyledi.

Etkinlikte Kızılay'ın insani yardım noktasında aktif olarak yardım faaliyetlerinde bulunduğu coğrafyalardaki ülke mutfaklarından çorbaları katılımcılarla buluşturduklarını ifade eden Kınık, her gün 2-3 bin katılımcıya çorba ikram edileceğini anlattı.

Kınık, "Buradaki amacımız, doğal ya da beşeri afetlerden etkilenen bölgelerdeki insanların, kültürlerin bizler gibi yaşayan insan ve kültür olduğunu dünyaya aktarmak. Bu çerçevede çorba sunumuyla o insanların sorunlarını da dile getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kerem Kınık, yöresel çorbaları tatmak için devlet ve hükümet başkanlarını da stantlarına davet ettiklerini belirterek, stantlarda bakanları, bürokratları ve üst düzey yetkilileri gördüklerini aktardı.

Konuklara, Türk mutfağından ezo gelin ve ayran çorbasının yanı sıra Haiti'ye özgü tabak-sığır çorbası, Bosna usulü sebzeli tavuk çorbası, Somali usulü körili tavuk çorbası, Sudan usulü kırmızı mercimek çorbası, Filistin usulü frik çorbası, Suriye usulü kırmızı mercimek çorbası, Pakistan'ın limonlu ve otlu mercimek çorbası, Endonezya usulü tavuk çorbası ikram ediliyor.

Ayrıca zirvede öğlen ve akşam yemeklerinde sığınmacılara dağıtılan menülerden oluşan yemekler de sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya İnsani Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement