Dünyaca Ünlü Haber Sitesinde Muratpaşa Haberi - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Haber Sitesinde Muratpaşa Haberi

Dünyaca Ünlü Haber Sitesinde Muratpaşa Haberi

‘Ortadoğu’nun nabzı’ sloganıyla tüm ortadoğudan haberleri milyonlarca okurla buluşturan www.al-monitor.com, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmalarını, ‘Çok kültürlü yerel yönetim mümkün’ sloganı ile anlattıMısır, Irak, İran, İsrail, Lübnan, Filistin ve Suriye başta olmak üzere tüm ortadoğu ve Rusya coğrafyasından ülkelerinden haberleri, Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice tüm dünya ile buluşturan al-monitor adlı Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) 2014 Özgür Medya Öncüsü Ödülü sahibi internet haber sitesi, Muratpaşa Belediyesi’nin her inanca saygılı hizmetlerini okurlarına ulaştırdı.

31.07.2015 10:21

'Ortadoğu'nun nabzı' sloganıyla tüm ortadoğudan haberleri milyonlarca okurla buluşturan www.al-monitor.com, Muratpaşa Belediyesi'nin çalışmalarını, 'Çok kültürlü yerel yönetim mümkün' sloganı ile anlattı

Mısır, Irak, İran, İsrail, Lübnan, Filistin ve Suriye başta olmak üzere tüm ortadoğu ve Rusya coğrafyasından ülkelerinden haberleri, Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice tüm dünya ile buluşturan al-monitor adlı Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) 2014 Özgür Medya Öncüsü Ödülü sahibi internet haber sitesi, Muratpaşa Belediyesi'nin her inanca saygılı hizmetlerini okurlarına ulaştırdı. 'Çok kültürlü yerel yönetim mümkün' başlığı ile tüm dünyaya duyurulan haberde, Muratpaşa Belediyesi'nin, cami, mescit, cemevi, kilise, temizlik, bakım-onarım çalışmaları ile her din ve mezhepten vatandaşlara sunulan taziye hizmetlerine dikkat çekildi.

ÖDÜLLÜ GAZETECİ HÜRTAŞ, KALEME ALDI

Metin Göktepe ve Anter Gazetecilik ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri sahibi Sibel Hürtaş'ın, al-monitor için kaleme aldığı haberde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın görüşlerine de yer verdi. Haberde; Başkan Uysal, 'Türkiye'de daha önce örneği görülmemiş birçok kültürlü, çok dinli belediyecilik anlayışı geliştirmiş görünüyor' diye tanıtılırken, Muratpaşa Belediyesi'nin verdiği, taziye ve ibadethane temizlik hizmetleri rakamsal ifadelerle anlatılırken cemevinin tapusunun Hacı Bektaş Kültür Vakfı'na devredildiği belirtiliyor. Haber, sitede; Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.

140 CAMİ VE MESCİT, 2 CEMEVİ, 3 KİLİSE

Haberde; örnek gösterilen ve "Farklı kültür ve dinlerdeki insanların da hizmet alabileceği huzurlu belediyeler yaratılabilir' şeklinde yorumlanan Muratpaşa Belediyesi hizmetleri de özetleniyor. Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; ayda birer kez 140 cami ve mesciti, 2 cemevini, 2'si protestan, 1'i katolik olmak üzere 3 kiliseyi temizliyor. 9'u Hıristiyan olmak üzere bin 400 taziye hizmeti sunan Muratpaşa Belediyesi Taziye Hizmetleri ekipleri, 30'u havayolu ile olmak üzere toplam 71 cenazeyi, yakınlarının istedikleri şehire gönderdi. Ramazan ayı süresince hergün bir mahallede iftar programı düzenlendiği ve taziye hizmetlerinden yüzde 70 oranında Sünnilerin yararlandığı bilgileri aktarılıyor.

DİNLERİN VE DİNDARLARIN HUKUKUNU SOSYAL DEMOKRATLAR KORUR

Muratpaşa Belediyesi, vefat eden vatandaşın din ve mezhebine göre; biri kadın olmak üzere 2 imam, Alevi Dedesi, papaz ve İstanbul'dan gelen hahamla, cenaze yakınlarının dini vecibelerini yerine getirmelerine de yardımcı oluyor. Haberde; Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın, "Her türlü hak ve özgürlüklerin olduğu gibi dinlerin ve dindarların hukukunu da en başta sosyal demokratlar koruyabilir. Biz de bu hizmetlerden onur duyuyoruz" şeklindeki görüşlerine de yer veriliyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Haber Sitesinde Muratpaşa Haberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement