Edirne'de 6. Balkan Çocuk Şenliği - Son Dakika
Yerel

Edirne'de 6. Balkan Çocuk Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde düzenlenen 6. Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'ye gelen misafir öğrenciler gösteri sundu.

22.04.2015 10:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde düzenlenen 6. Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'ye gelen misafir öğrenciler gösteri sundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldova ve misafir illerden gelen yöresel kıyafetli öğrencileri kabul etti.

Öğrenciler, ziyarette Şahin'e ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundu.

Kortej oluşturan misafir öğrenciler, ziyaretin ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, ülkelerinin bayrakları ve pankartlarla kent merkezinden Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

Öğrenciler, trafiğe kapatılan caddede kurulan platformda halk oyunu gösterileri sundu. Gösterileri çok sayıda vatandaş ve turist izledi.

"Şenlikler çocuklar arasındaki iletişimi artıracak"

Edirne Valisi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 yabancı öğrenciyi kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Şenliğin, yerli ve yabancı çocuklar arasındaki iletişimi artıracağını dile getiren Şahin, "Çocuklar ileride büyüdüklerinde Türkiye lehinde barışa vesile olacaklardır. Ben, genç kızlarımızı ve genç erkeklerimizi karşılamaktan son derece gurur duyuyorum. Yabancı öğrencilerin Edirne'ye bakışları farkıdır ve bu farklılığı bugün hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Şahin, misafir öğrencilerin 3 gün kalacakları kentin tarihi alanlarını gezeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de 6. Balkan Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement