Ege Maden İhracatçıları Birliği Burdur ile Kucaklaştı - Son Dakika
Ekonomi

Ege Maden İhracatçıları Birliği Burdur ile Kucaklaştı

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye'nin önemli doğaltaş merkezlerindeki üyeleriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

25.08.2014 11:03

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye'nin önemli doğaltaş merkezlerindeki üyeleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Nisan ayında Mevlüt Kaya Başkanlığı'nda işbaşı yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar'dan sonra ikinci buluşmasını bej mermerin başkenti olarak tanımlanan Burdur'da gerçekleştirdi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Burdur'da gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Burdur'da doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren 300 civarındaki firma yöneticileri ile akşam yemeğinde bir araya gelindi.

-"SEKTÖR OLARAK AKLIMIZI BİRLEŞTİRİP, SİNERJİYE DÖNÜŞTÜRELİM"-

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı'nın doğaltaş ihracatında yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduğunu, firmalara ihracatta yüzde 25-30 işlenmiş ürün ihraç etme zorunluluğu getirme düşüncesi içinde olduğunu kaydetti. Kaya, " Ekonomi Bakanlığı, doğaltaş ihracatında işlenmiş ürün satışını arttırmak istiyor. Bu konuda bir hazırlıkları var. Doğaltaşın yüzde 25-30'unun işlenmiş satılmasını istiyorlar. Bu konuda sektör mensuplarımızın görüşlerini alarak Ekonomi Bakanlığı'na görüşümüzü sunacağız. Sektör mensupları görüşlerini bizimle paylaşsın, bazı şeylerin eyvahı keşkesi olmaz. Sektör olarak aklımızı birleştirelim sinerjiye dönüştürelim" açıklamasında bulundu.

Burdur'daki toplantıda göreve geldikten sonra geçen 4 aylık dönemde sonuçlandırdıkları projeler hakkında da bilgi veren EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, Çin'in Yunfu şehrinde düzenlenecek olan Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu zorlu bir sürecin sonrasında üstlendiklerini anlattı. Kaya, 19 firma ile 18-21 Ekim 2014 tarihleri arasında Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacaklarını kaydetti.

-"XİAMEN FUARI'NDA YÜZDE 35 YER ARTIŞI SAĞLADIK"-

Çin'in Xiamen şehrinde düzenlenen ve Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege İhracatçı Birlikleri'nin uzun yıllardır gerçekleştirdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye'ye ayrılan 2300 metrekarelik alanın Türk ihracatçılarının ihtiyacına cevap vermediğini ifade eden Kaya, şöyle dedi:

"Xiamen Fuarı'nda yer sıkıntısı vardı. Önceki Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızın da alanın büyütülmesi konusunda çalışmaları vardı. 22 Ağustos'ta Xiamen'den gelen üst düzey heyeti İzmir'de ağırladık ve Xiamen Fuarı'nda Türkiye standının yüzde 35 büyütüleceği sözünü aldık. 8-11 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk'ün aralarında bulunduğu bir heyetle Xiamen Yatırım ve Ticaret Fuarı'nı ziyaret edeceğiz. O ziyaret sırasında Türkiye standının yüzde 35 büyütülmesine son noktayı koyacağız. Bu sayede yeni başlamak isteyen firmalara stand yeri verebileceğimiz gibi standını büyütmek isteyen ihracatçılarımızın taleplerine cevap verebileceğiz."

-"TÜRKİYE'YE 250 MİLYON DOLAR CİVARINDA DÖVİZ KAZANDIRDIK"-

İzmir'de Gaziemir'de yapılan yeni fuar alanında gerçekleştirilecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda firmaların stand yerlerinin tespitinde son aşamaya gelindiği bilgisini veren EMİB Başkanı Mevlüt Kaya şöyle devam etti: "Kesinlikle hakkaniyetli bir seçim olacağına söz verdik bunu da gerçekleştiriyoruz. Yeni fuar alanında edineceğimiz yerler bizlerden çocuklarımıza, onlarda da torunlarımıza kalacak o nedenle çok önemli. 156 metrekarelik çok sınırlı sayıda standlar var. 35-125 metrekare arası çoğunlukta olacak."

Burdur'un bej mermer üretiminde Türkiye'nin Başkenti olduğunu belirten Burdur Mermerciler ve Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Arslan, Burdur'dan yıllık 7 milyon metrekare doğaltaş ihracatı yapıldığını ve Türkiye'ye 250 milyon dolar civarında döviz kazandırdıklarını kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ege Maden İhracatçıları Birliği Burdur ile Kucaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement