Eğitim Kalitesi Yükselecek - Son Dakika
Yerel

Eğitim Kalitesi Yükselecek

Eğitim Kalitesi Yükselecek

Koordinatörlüğünü Romanya’nın yaptığı, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan ile birlikte Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin de proje ortağı olduğu Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Okul Ortaklıkları Skills for Life: Literacy Projesi’nin 2. etabı Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleşiyor.

01.05.2015 16:06

Koordinatörlüğünü Romanya'nın yaptığı, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan ile birlikte Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nin de proje ortağı olduğu Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Okul Ortaklıkları Skills for Life: Literacy Projesi'nin 2. etabı Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde Bursa'da gerçekleşiyor.

30 Nisan-03 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje, Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Ülkü Yıldırımlı'nın açılış sunumuyla başladı. Okul Müdürü Arif Ataç açılış konuşmasında, bu projelerin ön yargıların yok edilmesi konusunda önemli olduğunu belirtti. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Arif Ataç, projenin hedefinin öğrencilere, okuma-yazma potansiyeli ile ömür boyu öğrenme için gerekli becerileri kazandırmak olduğunu söyledi. Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın da destek verdiği proje hakkında bilgiler veren Ataç, "Avrupa'dan birçok öğrencinin sözlü iletişim, okuma, yazmaya dair bir zor dönemi vardır. AB genelinde, her 5 ergen çocuktan biri okuma seviyesine ulaşmak için ergenlik zamanına kadar mücadele etmek zorundadır. Projenin maksadı, Avrupa okullar arası okuma, yazma ve konuşma stratejilerine dayalı öğretim materyallerinin geliştirilmesi yoluyla yenilikçi uygulamalar ve deneyimlerin paylaşımını teşvik etmektir" dedi.

Ataç, proje kapsamında 3 Mayıs'a kadar Bursa'da kalacak olan öğrenci ve öğretmenlere Mudanya, Gölyazı, Gümüş Vadi, Saidabad Şelalesi,Yeşil Cami ve Türbesi, Koza Han başta olmak Bursa'nın çeşitli üzere doğal ve tarihi yerlerini gezdirdiklerini dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Kalitesi Yükselecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement