Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Yerel

Eğitime Hayırsever Desteği

Sanko Holding tarafından İslahiye ilçesine yaptırılacak 24 derslikli Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolü imzalandı.

02.05.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanko Holding tarafından İslahiye ilçesine yaptırılacak 24 derslikli Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolü imzalandı.

Vali Erdal Ata, İl Özel İdaresi Encümen Salonunda düzenlenen imza töreninde, başlattıkları "Geleceğimize bir tuğla da sen koy" kampanyası kapsamında 49'ncu protokolü imzaladıklarını belirterek, Sanko ve Konukoğlu ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Her platformda Gaziantep'in en önemli sorununun eğitim olduğunu dile getirdiklerini ifade eden Ata, şunları söyledi:

"Devlet olarak bu sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Son 1,5 yıllık dönemde bin 800 derslik yaptık, hizmete açtık. 2 bin 361 derslik inşaatımız ise devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 2014 yılında hedefimiz 3 bin derslik yaptırmak."

Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a çekmeyi planladıklarını vurgulayan Ata, "Bir taraftan devletimizin imkanlarıyla öbür taraftan hayırseverlerimizin katkılarıyla, planlanan ve ihtiyaç duyulan derslikleri en kısa sürede yapıp bitireceğimize gönülden inanıyorum" diye konuştu.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da "Bir verene Allah daha çok verir" anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek, yaptıracakları Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin İslahiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

bugüne kadar 20'ye yakın okul ve 9 cami ile ilahiyat fakültesi yaptırdıklarını aktaran Konukoğlu, "Bu bir EFT'dir. Öbür tarafta bunun karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Gayemiz; paylaşmak, sosyal hayata katkıda bulunmak. Zaten dedemin ve babamın hayır hasenat yapmamız yönünde vasiyetleri var. İnşallah bizden sonraki nesillere ve torunlara da aynı şeyi biz vasiyet ediyoruz" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise marka ve model bir şehir olan Gaziantep'in eğitim ve çarpık kentleşmeden kaynaklanan sorunları olduğunu ifade etti. Tayyar, Konukoğlu ailesinin İslahiye'ye okul yaptırmasıyla son yıllarda azaldığını gözlemlediği "Gaziantep'e aidiyet" duygusunu artıracağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ile Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement