En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nın Ödülleri Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nın Ödülleri Teslim Edildi

En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması\'nın Ödülleri Teslim Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın ödülleri, sahiplerine törenle teslim edildi.

06.06.2016 15:21

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği 'En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nın ödülleri, sahiplerine törenle teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, çevreyi güzelleştirmek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan "En Güzel Bahçe ve Balkon" yarışması düzenlemişti. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini teslim etmek üzere EXPO 2016 Antalya sergi alanında ödül töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, jüri üyeleri ve davetliler katıldı.

"BİZİM HEDEFİMİZ GERÇEKTEN YEŞİL VE ÇİÇEKLENMİŞ BİR ANTALYA'DIR"

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Çiçek konusuna gelince, biz hedefimizi çiçek gibi bir Antalya olarak belirledik ve geçen sene Çiçek Açan Şehirler yarışmasına katılarak bu konuda ilk büyük adımı attık. Kaleiçi'nde çiçeklendirme projemizle, Kanada'da altın madalya aldık. Bu yarışma ve bu ödül öylesine, bir defalık bir iş değildi. Bizim hedefimiz gerçekten yeşil ve çiçeklenmiş bir Antalya'dır ve bu yönde, gereken her çalışmayı yapacağız. Atatürk parkı, Yavuz Özcan parkı, Cumhuriyet meydanı çiçeklendirmesi daha önce yaptığımız park ve ağaçlandırma, çiçeklendirme çalışmalarıydı. Ben geçmişte de bugün de bir yerde yol çalışması yapıyorsak, hemen ardından ağaçlandırma ve çiçeklendirme, yani peyzaj projesini de başlatırım" dedi.

"PORTAKAL KOKULU ANTALYA MAALESEF BÜYÜK ÖLÇÜDE KAYBOLDU"

Çiçek Açan Şehirler Projesi ile Kaleiçi'nin bambaşka bir anlam kazanacağını belirten Türel, "Bu kapsamda balkonlarımızın ve sitelerimizin içerisinin de çiçek açması gerekirdi. Antalya'nın her köşesinin çiçek açmasını istedik. İnşallah Kaleiçi'nin güzelliğine, güzellik katacağız. En güzel balkon ve bahçe yarışması ise bambaşka, çok daha büyük bir projemizdir. Artık çiçeklendirmeyi bir cadde ve sokak boyutundan çıkarıp, bütün Antalya'ya yaymak üzere bu yarışmayı başlattık. Balkonların, binaların, işyerlerin önlerinin çiçeklendirilmesi, ağaçlandırılması, aslında Antalya'nın en büyük projelerinden birisidir, birisi olmalıdır. Çünkü hepimiz Antalya'nın betonlaşmasından şikayet eder, dururuz. Gerçekten benim çocukluğumun portakal kokulu Antalya'sı maalesef büyük ölçüde kayboldu. 1980-1990'lı yıllarda birden bire Antalya'nın betonlaştığını gördük" şeklinde konuştu.

"MİLYONLUK BİNALAR YAPILIYOR, BAKIYORSUNUZ ÇİÇEK VE AĞAÇ YOK"

Betonlaşmaya karşı en güzel çözümün, binaları, balkonlar, yol kenarlarını ve işyeri önlerini çiçeklendirmek olduğunu aktaran Türel, "Binaların, balkonların çiçeklenmesi, Antalya'daki herkesin, konut sahiplerinin, bina sahiplerinin, sokak sakinlerinin, işyeri sahiplerinin uğraşması, yapması gereken bir iştir. Çünkü Antalya'da en azından cadde kenarlarındaki bina ve evleri, işyerlerini çiçeklendirebilsek, Antalya'nın hakettiği, gerçek güzelliği ortaya çıkar ve Antalya bambaşka bir şehir olur. Bugün turizm ve ticaretteki durumdan şikayet ediyoruz. Oysa caddelerimiz rengarenk çiçek olsaydı şehir turizminde ve ticaretinde çok daha ileri noktada olurduk. Keşke bu yarışmaya 116 değil, 116 bin kişi katılsaydı. Maalesef Antalya'da bu konuda olması gereken noktada değiliz. Milyonluk binalar yapılıyor, bakıyorsunuz çiçek ve ağaç yok. Oysa çiçek ve ağaç bir evin ve binanın değerini artırır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmadan Yarışmanın jüri üyeleri ve yarışmada üçüncü olanlar ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in elinden alırken, yarışmadan birinci olanlara ödüllerini Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç taktim etti. Yarışmada ikinci olanlar ise ödüllerini Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'in elinden aldı. Yarışmada 1. olanlara 4 bin TL, ikinci olanlara 2 bin TL, üçüncü olanlara ise bin TL ödül verildi. Ödül töreni sonrasında katılımcılar ve jüri üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nın Ödülleri Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement