Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

Engelli Memur Atama ve Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum.

24.08.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Avrupa ve bölge ülkelerinin Suriyeli sığınmacılara kapılarını kapatırken, sadece Türkiye ve birkaç ülkenin mazlumlara kucak açtığını belirten Erdoğan, dünyada hiçbir devletin yapmadığını ve yapamadığını Türkiye'nin yaptığına işaret etti.

Türkiye'nin, 3 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacıya yıllardır ev sahibi olduğunu anımsatan Erdoğan, "Bize bu yakıştığı için bunu yapıyoruz. Çünkü bombalardan kaçan insanlara biz kapımızı kapayamazdık ve kapamadık. Ülkemizle ilgili en haysiyetsiz kampanyaların yürütüldüğü yerlere baktığınızda göreceğiniz şudur. Bunlar Suriye konusunda hiçbir hayırlı çalışması olmayan, sadece ve sadece bölgenin istikrarsızlığı için çalışan ülkelerdir. Hem Suriye'deki istikrarsızlık sebebiyle ortaya çıkan yükü paylaşmayıp hem de sürekli Türkiye'yi eleştiren ülkelerin artık bizim nezdimizde bir hükmü kalmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunlardan sadece nasihat alırsınız"

Avrupa Birliği'nin, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin tavrını eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bak, ne dediler? 'Bu kamplara gelen mültecilerle ilgili 3 milyar avro destek vereceğiz.' Nerede? Bu yıl bitiyor. Sekizinci ayın artık sonuna geliyoruz, kaldı 4 ay. Nerede? Yok. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ondan sonra diyorlar ki 'Erdoğan, kusura bakmayın, affedersiniz bizim sözlerimizi dinlemiyor...' Biraz daha da ileri gidiyorlar, yani açık konuşuyorum, bizim dilimizde 'yalakalık yapmıyor.' Bu milletin şanında bu yok. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem. Biz yeri gelir icabında kuru ekmek yeriz ama haysiyetimizden, onurumuzdan taviz vermeyiz."

"Bu vesileyle şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir." diyen Erdoğan, "Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız. Bırakalım da Suriye'nin yönetilmesine Suriye halkı karar versin. Kiminle yöneteceğine Suriye halkı karar versin. Dışarıdan birileri değil. Ama buna dahi tahammül edemiyorlar. PKK'sından YPG'sine, DAİŞ'inden, FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunun deşifre olduğunu görmelidirler." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, Gaziantep saldırısı da dahil olmak üzere, son dönemde yoğunlaşan terör olayları konusunda değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.

Onun için 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyoruz. 'Böyle yürüyeceğiz' diyoruz. Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici debbağ var ya, debbağ ne yapar, deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem de güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz."

Geçen yıl 20 Temmuz'da PKK yeniden terör eylemlerine başladığında, Türk siyasetinin ve toplumun ciddi bir dağınıklık içinde olduğunu anımsatan Erdoğan, "Yıl bitmeden milletimiz iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla bütünleşmiş bölücü terör örgütüne karşı tek ses, tek nefes haline dönüşmüştü. 15 Temmuz öncesi Fetullahçı Terör Örgütü'yle ilgili farklı düşünceler, farklı yaklaşımlar, kafa karışıklıkları vardı. Darbe girişimiyle birlikte bu konudaki şüpheler ortadan kalktı, hep birlikte özgürlüğümüze ve geleceğimize sahip çıktı." diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın ziyareti

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ziyaretine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ABD Başkan Yardımcısı burada. Kendisiyle biraz sonra konuşacağız. Tabi ki bizim söyleyeceğimiz şudur, 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı ülkenizde ve 1999'dan bu yana ülkenizde. Kendisine özel oturma iznini vermişsiniz, ülkenizde yaşıyor. Suçluların iadesi noktasında bir ülke eğer ülkenizdeki birisini istiyorsa şöyledir, böyledir deme hakkınız yok. Bunu bize vermek durumundasınız, 9. madde bunu gerektiriyor.' Bugün kendilerine bunu tekrar söyleyeceğiz. Tabii bu arada 85 koli dosya gönderdik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz sonrası gelişmelerle ilgili tekrar dosya göndermeye devam edeceğiz, ayrı mesele. Fakat biz, iki stratejik ortağız. Madem ki biz iki ortağız, böyle birisini ülkenizde barındırmak Amerika'ya bir şey kazandırmaz. Kaybettirir. Onun için böyle birisini orada barındırmaktansa, aramızdaki hukuku gözeterek, bu kişiyi bize göndermeniz lazım. Siz bizden istediğiniz zaman biz size anında gönderdik. Niye? Stratejik ortağız diye. Bir değil, iki değil, üç değil, beş değil, on değil hep gönderdik. Çünkü teröre karşı ortak mücadele şarttı. Türkiye hem kendi geleceği için hem Suriyeli kardeşlerinin huzuru, güvenliği için hangi adımları atması gerekiyorsa, onları da atacaktır."

Bu konuda, koalisyon güçleri, Amerika, Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya, bölgede ortak adımlar atmaya hazır olduğunu ilettiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Artık kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinden bağımsız olarak göremez, bu şekilde düşünemez, davranamaz. En son İran yönetiminden gelen arkadaşlarla da bunları görüştük ve daha sonra Dışişleri Bakanımı ve MİT Müsteşarımı da oraya gönderdim. Orada da bir süreci şu anda başlattık. Bölgede, terörle mücadelede gerek PKK olsun gerek DAİŞ olsun gerekse FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi şu anda Suriye'dir. Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve Suriye halkının iradesini esas alan yaklaşım sebebiyle bölgedeki projelerini hayata geçirmekte zorlananlar, bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar. Terör sorununu çözmemizin yolunun Suriye ve Irak sorunlarının hal yoluna girmesinden geçtiğini de gayet iyi biliyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement