Engelli Terör Gazileri İçin Atlı Terapi Merkezi - Son Dakika
Güncel

Engelli Terör Gazileri İçin Atlı Terapi Merkezi

Engelli Terör Gazileri İçin Atlı Terapi Merkezi

Engelli terör gazilerine yönelik Türkiye’nin ilk olma özelliğini de taşıyacak Atlı Terapi Merkezi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı öncülüğünde Eskişehir’e yapılacak.

27.03.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli terör gazilerine yönelik Türkiye'nin ilk olma özelliğini de taşıyacak Atlı Terapi Merkezi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı öncülüğünde Eskişehir'e yapılacak.

Projeyi, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen Türk Dünyası Kalıcı Eserler Projeleri Basın Tanıtım Toplantısı'nda açıklayan Eskişehir Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Mahmudiye ilçesine, atçılığın önemine binaen bu merkrezin kurulmasının uygun görüldüğünü ve yapılmasına karar verildiğini söyledi. "1,5 milyon lira bedelli Atlı Terapi Merkezi inşallah büyük bir ihtiyacı da karşılayacak" diyen Vali Tuna, "Atlı terapi merkezi, tedavi ihtiyacı olan insanlar için önemli bir merkez halinde üniversitemizin ukdesinde işletilecek. Buradan hayırlı olsun diyoruz" dedi.

Vali Tuna, yapılacak merkezin Türkiye'de ilk olacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bu merkezin, dünyada, çeşitli ortopedik tedavi gören insanlar için özellikle çatışma ortamlarında, savaşlarda yaralanan, engelli hale gelen askerlerin hem bedeni hem manevi moral tedavileri bakımından çok yaygın olarak uygulanan bir yöntem olduğunu kaydetti.

"GENELKURMAY BAŞKANIMIZ TERÖRLE MÜCADELEDE ENGELLİ OLAN ASKERLERİMİZİN TEDAVİSİNDE BU HİZMETTEN YARARLANABİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ"

Terörle mücadele esnasında engelli olan askerlerin bu merkezde tedavilerinin yapılacağını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Özellikle savaşlarda, çatışmalarda bir organını kaybeden, engelli hale gelen veya travma yaşayan askerlerin tedavisinde, atla kurdukları bu duygusal bağın ve atla yaptıkları egzersizlerin çok büyük yararı olduğu görülmüş. Dünyada uygulanan bir sistem. Biz bunu duyunca, daha doğrusu Mahmudiye'de bu işlerle ilgilenen, bu işe gönül vermiş bir öğretmenimiz var. Onun bize verdiği bilgiler doğrultusunda ben bu konuyu sayın Genelkurmay Başkanımızla görüşmüştüm ve sayın Genelkurmay Başkanımız Gülhane'de bizim özellikle terörle mücadelede engelli olan veya tedavi gören askerlerimizin tedavisinde bu hizmetten yararlanabileceklerini söylemişti. Bu, Anadolu Üniversitesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Gülhane ile birlikte inşallah askerlerimizin de, emniyet mensuplarımızın da tedavilerinde çok işlevsel olacak bir merkez olarak tasarlandı."

Bakan Avcı, merkezin Türkiye'de ilk olacağını ifade ederek, "İnşallah daha çok olsun da, bu ilk" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Terör Gazileri İçin Atlı Terapi Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement