'ENGELLİLERE Dini-Manevi Bakım' Konulu Sempozyum Yapıldı - Son Dakika
Güncel

'ENGELLİLERE Dini-Manevi Bakım' Konulu Sempozyum Yapıldı

\'ENGELLİLERE Dini-Manevi Bakım\' Konulu Sempozyum Yapıldı

İstanbul Müftülüğü, İBB Engelliler Müdürlüğü ve Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi ile birlikte "Engellilere Dini-Manevi Bakım" adlı bir sempozyum düzenledi.

03.12.2014 17:40  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi, "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" sloganıyla aralıksız sürdürdüğü hizmet yürüyüşünde; İstanbul Müftülüğü, İBB Engelliler Müdürlüğü ve Rotterdam İslam Üniversitesi işbirliği ile 3 Aralık Engelliler Günü öncesi 'Engellilere Dini-Manevi Bakım Sempozyumu' gerçekleştirildi.

Engelli vatandaşların sosyal ve manevi hayattaki sorunlarının konuşulduğu sempozyuma, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr Rahmi Yaran, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Bekir Köksal, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Hıdır, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Bahçekapılı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Aslan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniv. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Canatan, Rotterdam İslam Üniversitesi Manevi Rehberlik Bölümü Prof. Dr. Emin Akcahüseyin, Eskişehir Osmangazi Üniv. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik, Sakarya Üniv. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, Hollanda Parnassi Kültürlerarası Psikiyatri Kurumu Uzm. Psikolog Serpil Hıdır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Mesut Özdemir, Serap Eşit Elveren ve Türkan Öztürk, Ümraniye EKM Başkanı Abdulhamit Öz,  STK'Lar, Akademisyenler, birçok engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği sempozyum 4 oturumda gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı'nda gerçekleşen sempozyuma yurtiçinden ve yurtdışından birçok bilim adamı katıldı. Katılımcılar sempozyumda, engellilerin sorunları ile sorunlara yönelik yapılan çalışmaları, ayrıca dinin engelli vatandaşlara katkıları ve manevi rehberlik konularını tartıştı.

BAŞKAN HASAN CAN; "ÜMRANİYE BELEDİYESİ OLARAK ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ÖZEL KÜLTÜR MERKEZİ VE HİZMET BİRİMLERİ OLUŞTURDUK"

Sempozyumun hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Engellilerin her türlü manevi ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti. Başkan Hasan Can, " Dünya engeliler günü münasebeti ile bir sempozyum hazırladık. Türkiye'de 12 yıl önce engelli kelimesi yoktu. Engelliler kaç kişidir kaç tanedir kimse bunu bilmiyordu. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada artık engeliler her noktaya ulaşabiliyor. Engelli kardeşlerimiz her konuyu konuşabilir hale gelmiştir. Maddi sorunları da hükümetin maddi yardımlarıyla çözülebilir hale gelmiştir" dedi. Engellilere ulaşım noktasında ilk asansörlü aracı yapan belediye başkanıyım" diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi'nin engellilere yönelik yaptığı çalışmalarından bahsetti. Ümraniye Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize özel kültür merkezi ve hizmet birimleri oluşturmak suretiyle onların nakillerinde kullanılmak üzere 4 adet asansörlü tam teçhizatlı araçlar istihdam ederek onların hayatına renk ve hareket getirdik. İnşallah bu sempozyumda da onların hayatını kolaylaştıracak güzel fikirler güzel projeler ortaya çıkacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum ve dünya engelliler gününü şimdiden kutluyorum" dedi.

Sempozyumda ayrıca Ümraniye EKM Engelli Korosu bir mini konser verdi. EKM Engelli Korosu seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile dinleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Sempozyumda gerçekleştirilen 4. oturumun ardından katılımcılara günün anısına, plaket ve Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri tarafından yapılan Ebru Kıravat ve çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'ENGELLİLERE Dini-Manevi Bakım' Konulu Sempozyum Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement