Engellilere Yönelik "Farkındalığa Yolculuk" Projesi - Son Dakika
Güncel

Engellilere Yönelik "Farkındalığa Yolculuk" Projesi

Proje kapsamında 20 gence işaret dili, turizm sektöründe çalışan bin 500 kişiye de engelli misafirlere davranış eğitimi verildi Bin 350 kişiye yönelik yapılan ankette ise toplumun engelliler hakkında yanlış bilgilere sahip olduğu belirlendi.

12.08.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engellilere yönelik hazırlanan "Farkındalığa Yolculuk" projesi kapsamında engellilerin yaşadıkları sorunlara yönelik toplumda eğitim ve anket çalışmaları düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi, Aktif Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve engellilerin topluma entegrasyonu amacıyla bir yıldır devam eden "Farkındalığa Yolculuk" projesi tamamlandı.

Antalya Valiliği ve Muratpaşa Belediyesi tarafından da desteklenen projenin kapanışı için The Marmara Otel'de tören düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Figen Ceylan, törende yaptığı konuşmada, proje çerçevesinde önce engellilerin yaşadıkları sorunları tespit ettiklerini söyledi. Bu doğrultuda Antalya, Burdur ve Isparta'da bedensel engelli 20 gence işaret dili eğitimi verildiğini belirten Ceylan, 25 otelde görevli bin 500 personele de engelli misafirlere davranış eğitimi verildiğini kaydetti. Ceylan, engelli sporcular için de sportif faaliyetler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ayrıca toplumda farkındalık oluşturmak için anket çalışması yaptıklarını anlatan Ceylan, anket çalışması kapsamında turizmde bölümünde eğitim gören öğrenciler ile turizm sektöründe çalışan bin 350 kişiye engelliler hakkında sorular sorduklarını kaydetti. İlk etapta aldıkları yanıtların kendilerini tatmin etmediğini, toplumun engelliler hakkında yanlış bilgilere sahip olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Ceylan, eğitim çalışmaları sonrası ise bir farkındalık oluşturduklarını belirtti.

Ceylan, özellikle toplumun işitme engellilerle ilgili çok az bilgiye sahip olduklarının belirlendiğini söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural da farklı engelli gruplarının birbirleriyle iletişiminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Proje ile engelli bireylerin toplum içinde paylaşımda bulunmalarını sağladıklarını ifade eden Karavural, bir yıllık çalışmada başarılı sonuçlar elde ettiklerini ve projenin devamını getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Törende engelli misafirlere davranış eğitimi verilen otellerin temsilcilerine sertifika ve projeye destek verenlere de plaket verildi. Tören, müzik dinletisiyle devam etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere Yönelik 'Farkındalığa Yolculuk' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement