Erdoğan, 52 ile Başladı 52 ile Bitirdi - Son Dakika
Politika

Erdoğan, 52 ile Başladı 52 ile Bitirdi

Erdoğan, 52 ile Başladı 52 ile Bitirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2013 yılı Aralık ayında başlayan ve Cumhurbaşkanı seçilmesine giden zorlu 9 ayda 52 rakamı ile ilgili ilginç bir rastlantı ortaya çıktı.

11.08.2014 14:38  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2013 yılı Aralık ayında başlayan ve Cumhurbaşkanı seçilmesine giden zorlu 9 ayda 52 rakamı ile ilgili ilginç bir rastlantı ortaya çıktı. Erdoğan, bu zorlu süreci plakası 52 olan Ordu ilinden başlayıp yüzde 52 oy oranı ile bitirdi.

Paralel yapının AK Parti hükümetini devirmek amacıyla 17 Aralık'ta başlattığı darbe girişimi Türkiye'ye büyük bir şok yaşatırken Başbakan Erdoğan, önceden planlanan ve Cumhurbaşkanlığına giden yolda meydanlara indiği ilk mitingi olan Ordu programını iptal etmedi. 19 Aralık 2013 günü plakası 52 olan Ordu'ya gelen Erdoğan, Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçesinde düzenlenen 3 ayrı mitingde halka hitap ederken, her 3 ilçede meydanlar hınca hınç doldu. Ordu ili on binlerce kişinin katıldığı mitinglerle Erdoğan'a büyük destek verdi.

Darbe girişiminin hemen ardından Ordu mitingi ile oldukça büyük bir moral bulan Erdoğan, bu moral ile diğer illerdeki mitinglerini devam ettirdi. Erdoğan, Ordu'ya olan vefasını bir kez daha 30 Mart seçimlerinde gösterdi. 24 Mart 2014'te yerel seçimler kapsamında Ordu'ya gelen Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve 19 ilçe Belediye Başkan adayına destek istedi. Ordu ili, Erdoğan'a olan sevgisini 30 Mart'ta da göstererek Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 19 ilçeyi AK Parti'ye teslim etti. Başbakan Erdoğan, bu sonuca olan sevincini her platformda Ordu'yu örnek gösterdi.

Başbakan Erdoğan bu kez Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında 19 Temmuz'da Ordu'ya geldi. Gerek 17 Aralık darbe girişimi sonrası kendisine gösterilen ilgi, gerekse 30 Mart seçimlerindeki ezici üstünlük için Ordululara teşekkür eden Erdoğan, "Bendeki krediniz sonsuzdur" diyerek Ordu sevgisini bir kez daha gösterdi. Ordulular bu sevgiye karşılıksız kalmayarak cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a yüzde 67 gibi çok yüksek bir oy oranıyla destek verdi.

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan,tüm engelleme ve darbe girişimlerine karşı 9 ay önce plakası 52 olan Ordu'dan başlattığı zorlu süreci Türkiye genelinde aldığı ve yine Ordu'nun plakası olan yüzde 52 ile bitirdi. Uzun sözün kısası, Ordulular Erdoğan'ı, Erdoğan da Orduluları sevdi.

"BAŞBAKAN'IN ORDU SEVGİSİ BİR BAŞKA"

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Başbakan Erdoğan'ın Ordu iline bakış açısının oldukça olumlu olduğunu söyledi. Orduluların Erdoğan'ı çok sevdiğini vurgulayan Ünal, "Başbakanımızın Ordu iline karşı kafasında ayrı bir ilgisi var.Kendisine Ordu mitinglerinde 52 numaralı Orduspor forması hediye etmiştik. Kendisi o formaları saklıyor. 17 Aralık darbe girişiminden sonra ilk mitingini Ordu'da gerçekleştirmesi bir dönüm noktasıdır. 10 Ağustos tarihinde yine 52 ile karşılaşması Ordu ili açısından ayrı bir mesajdır. Biz 52'yi dağ taşa her yere yazacağız. 52'nin önemine sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız da inanıyor. Ordu, sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakanlığı döneminde yüksek oranda katkı sağladı, en büyük farkı bu dönemde aşarak oy oranını yüzde 54'lerden yüzde 67'lere çıkardı. Ordulular Başbakanımız iken kendisini çok seviyordu şimdi de Cumhurbaşkanı olarak çok seveceklerdir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan, 52 ile Başladı 52 ile Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement