Erdoğan'ın Gönlündeki Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Gönlündeki Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu

Erdoğan\'ın Gönlündeki Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu

Tayyip Erdoğan ve parti sözcülerinin dile getirdiği özellikler sıralandığında başbakan olacak yeni ismin Ahmet Davutoğlu olduğu anlaşılıyor.

14.08.2014 07:58  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından partinin başına kimin geçeceği belirsizliğini korurken, Vatan Gazetesi Yazarı Hüseyin Yayman "Başbakan kim olacak?" sorusunda Erdoğan'ın söylemleri üzerinden giderek cevap bulmaya çalıştı.

İşte Yayman'ın yeni baaşbakanla ilgili öngörüsü;

MKYK toplantısında Erdoğan, ‘Başbakan ve genel başkan kim olmalı’ sorusunu sordu. Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı listede Ahmet Davutoğlu birinci çıkıyor.

TOPLANTIYA BAŞKANLAR DA KATILIYOR

Milletvekilleriyle yapılan toplantılar yanında ayrıca genişletilmiş il başkanları toplantısı devam ediyor. Bu toplantıya il başkanlarının yanı sıra, belediye ve büyükşehir başkanları katılıyor. Burada da Ahmet Davutoğlu adının öne çıktığı iddia ediliyor.

ERDOĞAN KONTROLÜ ELİNDE TUTUYOR

Bugün partinin 13’üncü kuruluş resepsiyonu yapılacak. Cuma günü ise Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları toplantısı var. Erdoğan bu toplantılarda temayül yoklaması yaparak teşkilatları karara ortak yapmak suretiyle ilerleyen zamanlarda çıkacak problemleri önlemeye çalışıyor.

AHMET DAVUTOĞLU AĞIR BASIYOR

Erdoğan’ın son üç ayda dile getirdiği prensipler alt alta yazıldığında Başbakan çıkıyor. O prensipleri yeniden hatırlayalım. 1. Genel başkan ve başbakan ayrı olmayacak. 2. Üç dönem kuralı kaldırılmayacak. 3. Emanetçi başbakan olmayacak. Bu tarife uyan isim Ahmet Davutoğlu.

GÜL VEKİL OLMADIĞI İÇİN BAŞBAKAN OLAMIYOR

Halihazırda mevcut adaylara bakıldığında şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Abdullah Gül, milletvekili olmadığı için başbakan olamıyor. Yine aynı şekilde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu da vekil olmadıkları için denklemin dışına düşüyor. Dolayısıyla Gül, Kurtulmuş, Soylu ihtimali kendiliğinden devre dışı kalıyor.

Başbakan Erdoğan ‘emanetçi başbakan olmayacak’ sözü ve ‘üç dönem kuralının devam edeceği’ açıklaması dolayısıyla Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin isimleri de kendiliğinden elenmiş oluyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Gönlündeki Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • y: Bülent arınç 1 19 Yanıtla
  • SAFARİ: resmen istediğini yaptıracak sesini çıkarmayacak cumhurbaşkalığı köşkünden kumadayla yönetecek salak birini arıyor çünki yaptığı yolsuzluklardan dolayı abdullah gülden korkuyor bundan dolayıda aradığı en salakta bu çünkü buna 10 koyun ver kaybeder tamda tayyibin istediği biatçı ümmetçi biride bu bundan başbakan olurmu şunun tipine bir bakın yorumu size bırakıyorum ortadoğuda bir tane dost bırakmadı başarısız biri nasıl başbakan oucak bu ülkede ama amç şu tayyibi aklamak tayyibin solediklerini yerine getirmek inşallah bölünürsünüz çünki artık parayı paylaşamıyorlar. 14 4 Yanıtla
  • hackman: tayyibin her dediğini yapan. sıfırla dediğinde sıfırlayan, olaylar medyaya sızdığında da görevden alınabilecek bir kukla olması lazım. 9 7 Yanıtla
  • haluk: Nihat HATİPOĞLU olmalı 6 7 Yanıtla
    ss: bence hüseyin hüseynik olmalı ismi de kolay 0 0
  • İSYAN: FARK ETMEZ HA AHMET HA MEHMET , DÜZEN DEĞİŞMEDİKTEN SONRA NE FARK EDER. 8 5 Yanıtla
  • KARA MURAT: MANTIKLI 7 6 Yanıtla
  • CENGAVER: ÇOĞUNLUK DAVUTOĞLUNU BEKLİYOR EVET BAŞBAKANLIĞI HAKEDEN DAVUTOĞLUDUR GEREK YABANCI DİLİ GEREK SAĞLAM DURUŞU VE KİŞİLİĞİ BAŞBAKANIMIZI ARATMAYACAK İNŞAALLAH BAŞBAKANIN KONYA MİTİNGİNE ONU GÖNDERMESİ TESADÜF DEĞİLDİ 6 4 Yanıtla
  • EN BECERİKSİZİ: DAVUTOĞLUNU SEÇMEK AKP Yİ YOK ETMEKLE AYNIDIR BENCEAKPARTİDEKİ EN BECERİKSİZ OLDUĞU TESCİLLENMİŞ BİRİ NASIL BAŞBAKAN OLUR ANLAMIYORUM. OKADAR İŞİNİN EHLİ ADAM VARKEN 6 3 Yanıtla
  • doğan okur: şiş karışmayın amcamda var evde koyu sosyalist akşama kadar ak parti böyle ak parti şöyle adam aslında çalıştığı 24 sene cami bahçesinde ak partiyi dinleye dinleye kan kusmuş haklı bugün bişey konuştuk amca dedim davutoğlu tam adamımız olaya bide ters açıdan bak dedim eğer bi savaşa sokarsa bizi şenlik dedim biraz bekle dedim acele etme ekonomi durağana girdi satıcak bişey kalmadı chp nin üstüne yıkılsaydı sıkıntı olur dedim ellerinde patlıcak dedim az sabret dedim para için savaşa sokucaklar ülkeyi dedim stratejik derinlik diye denyo bi kitap yazmış dedim sabır ihale bu saaatten sonra kimdeyse iktidar onun elinde patlıcak dedim otur koltuğuna seyret dedim acaba yanlışmı konuşmuşum zaman göstericek 4 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement