Erdoğan'ın Kayyum Eleştirisine Kılıçdaroğlu Cevap Verdi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Kayyum Eleştirisine Kılıçdaroğlu Cevap Verdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koza-İpek grubuna kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı yoruma cevap verdi.

30.10.2015 21:54  Güncelleme: 22:56

CNN Turk'de Şirin Payzın'ın sunuculuğunu yaptığı 'Ne Oluyor' programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbşkanı Erdoğan'ın cemaate yönelik kayyum eleştirisine cevap verdi.

"DAHA ÖNCE BUNLARIN HİÇ SESİ ÇIKIYOR MUYDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde katıldığı bir tv programında Koza Holding'e kayyum atanması sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, "Ortaya konan eylemleri görüyorsunuz. Peki daha önce bu yargı bu ülkede bizim silahlı kuvvetlerimizden tutun da çok farklı gazete, yazarları vs. içeriye attığı zaman bunların sesi hiç çıkıyor muydu? Şimdi bakın iş döndü kendilerine geldi. Kendilerine gelince bu işin patronu olan zat Türkiye'de değil, kaçtı gitti. Bunların destek kıtasında olan kişiler kaçtı gitti. Her şeyimiz sağlam diyorsanız kaçmanıza ne gerek var, burası hukuk devleti." açıklamasında bulunmuştu.

"DÜN ONU SÖYLEYEN BUGÜN BUNU NASIL SÖYLÜYOR"

Programa katılan gazetecilerden Deniz Zeyrek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kayyum tartışmalarıyla ilgili bu yorumuyla ilgili sorusuna, Kılıçdaroğlu şu şekilde cevap verdi: "Kendisinin sesi çıkıyor muydu? Asıl sorumlu o, yönetici konumunda o, Başbakan konumunda olan o. Bıraktı ben bu davaların savcısıyım dedi. Dün onu söyleyen bugün bunu nasıl söyleyebiliyor. Biz hukuk dışı her eyleme karşıyız. Hukuk içinde mücadele edeceksen size sözümüz yok ama hukukun dışında kendinize özel bir eylem planı hazırlarsanız yani zorbalık yaparasanız bu Türkiye'nin dünyada itibarını sıfırlar. Niye engel koyuyorsunuz hangi gerekçeyle yayını karartıyorsunuz. AKP hükümetini göklere çıkartsalardı hiçbir şey olmazdı eleştirdikleri için bunlar oluyor. Doğru bulmuyorum."

CUMHURİYET GAZETESİ'NE SALDIRI İHBARINI YORUMLADI

Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırı ihbarına ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özellikle son 2-3 yıl içindeki gelişmelere baktığımızda bir güvensizlik ortamının egemen olduğunu görüyoruz. Kişiler hayatlarından, sokakta gezerken her an bir olay ile karşılaşacaklarından ciddi endişeler duyuyorlar. Gazeteler aynı şekilde bir yere baskın yapılıp televizyon ekranları karartılıyorsa, gazetelere yönelik saldırılar bir başka sorun. İşte Hürriyet Gazetesi bir AKP milletvekilinin öncülüğünde basıldı. Tehdit edildi. O başka bir sorun. Şimdi de bir terör belası var. Ortadoğu'dan ithal edilen bir terör belası var. IŞİD'in terörü var. Güvenin olmadığı bir atmosfer var. Türkiye'den bu atmosferden süratle çıkması lazım. Bu atmosferi kim, hangi politika yarattı. Üzerinde durmamız gereken bu. Bu atmosferi yaratan AKP hükümetleri. Yarın sandığa giderken bütün bunları düşünmek zorundayız." diye konuştu.

Erdoğan\'ın Kayyum Eleştirisine Kılıçdaroğlu Cevap Verdi

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Kayyum Eleştirisine Kılıçdaroğlu Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • memo: herzaman akp 40 62 Yanıtla
  • Adıyaman lı : İNADINA AKP 40 58 Yanıtla
  • mustafa: vatan için millet için akp 29 47 Yanıtla
  • VaTaNDaŞ : Allahın izniyle Tabiki AK PARTİYE vereceğiz oylarımızı... 24 50 Yanıtla
  • AKP . RTE: Ovada Aslanlar varken çakallar barınamaz ! 10 61 Yanıtla
  • ADIYAMANLIIII: OYLAR AKP YE 27 39 Yanıtla
  • HDP-CHP KARDEŞLİK SONUNA KADAR: doğru soze ne denir? helal olsun başkan cnn de kapatmasalar iyi 33 32 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: türkiye için ak parti gerisi yalan 19 43 Yanıtla
  • 06: doğru demiş kemal 35 26 Yanıtla
  • kürt oğlu kürt : AKP başka yok 15 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement