Ergenekon davasında tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Ergenekon davasında tahliyeler

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla serbest kalan Ergenekon davası sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

16.03.2014 19:18

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla serbest kalan Ergenekon davası sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

Kızı Zeynep Küçük'ün kullandığı otomobille, eşi Necla Küçük ile geldiği ilçe girişinde karşılanan Küçük, daha sonra konvoyla ilçe merkezine geldi. Burada, otomobilden inen Küçük, Kütahya mehteran takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Belediye Park Bahçesi'ne kadar yürüdü.

Park girişinde kurban kesiminin ardından Kütahya Mehteran Takımı gösteri sundu.

Küçük, yaptığı konuşmada, kendisine ve ailesine gösterilen ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

1959 yılında Gölpazarı'ndan ayrıldığını, kaçarak İstanbul'a okumak için gittiğini anlatan Küçük, "Kuleli imtihanlarına girdim ve kazandım. Böyle olacağımı, bir yerlere geleceğimi bilemiyordum. Bir memur olayım istiyordum, hepsi buydu. Ama kader beni belirli bir yere getirdi. Bu vatanın, bu hudutların, bu bayrağın korunması görevini verdi bana'' diye konuştu.

Eşi Necla Küçük'ün, 6 yıl cezaevinin yanında kiralık bir ev tuttuğunu, orada oturduğunu ifade eden Küçük, sözlerini şöyle konuştu:

"6 sene soruşturma yapıldı hakkımda; 'önüme ne varsa koyun' dedim. 'Hesabını ben vereceğim' önüme hiçbir şey koyamadılar. Demek istediğim, ben seçilmiştim. Seçilmiştim ama Türk ordusu yok edilmek için seçilmiştim. Bunda başarılı olamayacaklar. Yüce Türk milleti her zaman dimdik kalacak. Öyle çok suçlar buldular ki, Türk milliyetçisi olmam dahi suç olarak görüldü. Ben öz be öz Türk milliyetçisiyim ve benim Türk milliyetçiliğim Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu ve hiçbir zaman silinemeyecek o yoldaki milliyetçiliktir. Benim Türk milliyetçiliğim Orta Asya'dan başlar ki, bu konuda Kazakisan, Kırgızistan, Özbekistan'da yaptığım çalışmalarda, bunları açık açık söyledim. Ve benim milliyetçiliğim, 300 bin kişilik bir Türk milliyetçiliği olacak. Bunu her zaman söylüyorum. Bu da suç olarak kabul edildi ve davaya konu edildi. Hayır, Türk milleti hiçbir zaman yılmayacak. Ben 70 yaşındayım. 70 yaşındaki bir adam 'öleceğim, beni hapise atarlar' diye korkmaz."

Veli Küçük'e konuşmasının ardından Bilecik Rumeliler Derneği Başkanı Sami Elçin, Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti. Küçük de cezaevinde bulunduğu süre içerisinde kendisini yalnız bırakmayan Gölpazarı esnaflarından Abdullah Atilla'ya ve mehteran takımına plaket verdi.

Küçük, bir gazetecinin ''Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, "Ben zaten Atatürk'ün çizdiği çizgideyim, ben siyasetin içindeyim, teşekkür ederim. Atatürk'ün çizdiği çizgideyim. Benim için siyaset o. Aktif siyasetim, Atatürk'ün çizgisi, devam ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Buradan konvoy eşliğinde ilçeye bağlı kendi köyü olan Türkmen köyüne gelen Küçük'ü evinde, akrabaları ve köylüler karşılayarak, kurban kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon davasında tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement