Eroğlu: "Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor" - - Son Dakika
Politika

Eroğlu: "Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor" -

Eroğlu: "Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor" -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor'' dedi.

14.03.2014 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor'' dedi.

Eroğlu, Alaşehir ilçesinde toplu temel atma ve açılış töreni ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksekokulunda düzenlenen programlara katıldı.

Eroğlu, Alaşehir Atatürk Spor Salonu'nda toplam değeri 263 milyon lirayı bulan 13 milyon 500 bin liralık bölümü tamamlanmış 5 projenin açılışını yaptıktan sonra 249 milyon 300 bin liralık 21 projenin temelini attı.

Bugünün milat sayılacak bir gün olduğunu belirten Eroğlu, 39 dev müjde ile Manisa'ya geldiğini bildirdi. ''Sizlerin efendisi değil, hizmetkarınızız'' diyen Bakan Eroğlu, Alaşehir'de açılacak ve temeli atılacak 26 tesisten bazılarının 60 yıldır bekleyen proje olduğunu kaydetti.

Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce bankaların "hortumlandığını" ileri sürerek şunları söyledi:

"Ülkeye 231 milyar borç bırakıldı. Bu borçların tamamını da AK Parti ödedi. Memurlara işçilere konut edindireceğiz diye eski parayla 13 buçuk katrilyon para toplandı. Başbakan Erdoğan'ın Maliye Bakanlığına verdiği talimat ile bu paraların tamamı geri ödendi. Gezi olaylarından önce Merkez Bankasının kasasında 136 milyar dolar vardı. Asıl milliyetçilik yatırım yapmaktır.

Devletin borçlanmasında faiz oranı yüzde 63 idi. Toplanan tüm vergilerin tamamının yüzde 86'sı faize gidiyordu. Faiz hortumlarını kestik, millete hizmet olarak aktarıyoruz. Bunlar millete yapılan yatırımlardır. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçeyi hatırlıyorum, 6 buçuk katrilyon (6.5 milyar). Şimdi ise 69 milyar lira. Sağlıkta 2001 yılında yıllık ödenek miktarı 2 milyar 900 milyon lira yani eski ifade ile 3 katrilyon bile değil. 2013 yılında 65 katrilyon para ayırmışız. Neden çünkü insana değer veriyoruz. Çok iyi hatırlıyorum 2002 yılında bir antibiyotiği 48 milyon liraya alıyordum, belki de şimdi o ilaç 260 ile 280 liraya satılacaktı. Şimdi ise o ilacın fiyatı 8 lira. Geçmişte 3 buçuk yılda koalisyon hükumeti vardı. Yılda 3 tesis açmışlar. Ama DSİ'nin elemanları çok çalışkan. Aynı DSİ yılda 350-400 tesis açıyor.''

Müteahhitlere de seslenen Bakan Eroğlu, ''Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor. Bu tesislerin tamamını yıl sonuna kadar bitirin diye talimat vereceğim. Kelebek Barajı için müteahhitle burada pazarlık yapacağım. 18 ayda 3 buçuk milyon lira getirdik. Bu zamana kadar 268 baraj tamamladık, bu yıl sonuna kadar bin 20 gölet ve sulamasını bitireceğiz. Bizim kızıl elmalarımız var. Birincisi Cumhuriyetin kuruluşudur. Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız. Gençlerimiz için büyük hedeflerimiz var" dedi.

Temeli atılacak olan Kelebek Barajı'nın yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilisi için barajın erken tamamlanması için pazarlık yapan Bakan Eroğlu, 2016 yılında tamamlanacak olan baraj için 6 Eylül 2015 tarihinde bitirilmesi firma ile anlaştı.

Konuşmaların ardından toplam 13 milyon 500 bin lira maliyetli tesislerinin açılışı yapıldı ve içerisinde Kelebek Barajı, Gördes Güneşli Barajı Sulaması gibi bir çok tesisin bulunduğu toplam 249 milyon 300 milyon liralık yatırımların temeli atıldı.

-Köylüye 3 bin ceviz fidanı dağıtıldı-

Bakan Eroğlu, Salihli programında ise CBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu kampüs alanında ağaç dikim ve Bahçecik Köyü'nde ceviz fidanı dağıtım törenine katıldı.

Ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

''5 yılda 2 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefledik. 175. Yılını kutlayan Orman teşkilatımız gece gündüz çalıştı, 2 milyon 400 bin hektar alanı ağaçlandırdı ve tarihi bir rekora imza attı. Geçmişte bu teşkilatı 70 ile 75 milyon adet fidan üretirken, geçtiğimiz yıl 470 milyon fidan ürettik. Orman işçilerine ve teşkilata gönülden teşekkür ediyorum. Teşkilat eskiden sadece ormanlık alanda faaliyet gösterirdi. Artık Türkiye'de tüm kurumlara fidan temin edebiliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eroğlu: 'Devletin para sıkıntısı yok, hortumları kestik, para millete akıyor' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement