Eroğlu: "Türkiye Küresel Bir Güç" - Son Dakika
Politika

Eroğlu: "Türkiye Küresel Bir Güç"

Eroğlu: "Türkiye Küresel Bir Güç"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Türkiye’den denizin altından Kıbrıs’a su götürecek olan Asrın Projesinden bahsederek “Borularla denizin altından Kıbrıs’a 75 milyon metreküp su götüreceğiz, bizim yapamayacağımız hiçbir büyük proje yoktur” dedi.

28.03.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

Türkiye'den denizin altından Kıbrıs'a su götürecek olan Asrın Projesinden bahsederek "Borularla denizin altından Kıbrıs'a 75 milyon metreküp su götüreceğiz, bizim yapamayacağımız hiçbir büyük proje yoktur" dedi.

Bakan Eroğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesi memleketi Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde halka hitap ederek, seçimlerde partisine destek istedi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve AK Parti İscehisar Belediye Başkan Adayı Mustafa Çibik ile önce halkı selamlayan Bakan Eroğlu, daha sonra yaptığı konuşmasında, iktidarın icraatlarından bahsetti. Eroğlu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, Asrın Projesi diye nitelendirilen Kıbrıs'a Türkiye üzerinden su götürülecek projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Asrın Projesi'nde şu an iki baraj olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Bunların 7 Mart 2014 saat 12.59'da biteceğini ilan ettik. Arkasından biliyorsunuz Anamur'daki Köprüköy Barajı buradan karadan denize kadar olan yaklaşık 23 kilometrelik bir kara hattı var. Orada bir dengeleme deposu var ve oradan artık denize gidiyor. 80 kilometre tamamen denizde. 250 metre derinde askıda bir boru hattıyla gitmeye başlıyor ve karşı tarafta da bir pompa istasyonu var. Geçitköy Barajının orada suyu basıyoruz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de dağıtım hatları var. Yani bu hakikaten 1,5 milyar TL tutarında muazzam bir baraj. İsale ve boru hatları ile birlikte toplam 107 kilometrelik bir boru hattı var. Özel bir gemi alındı, bu çok özel bir gemi. Gemi ile boruları özellikle belli bir kota kadar, 250 metreye kadar görmüyoruz. 75 milyon metreküp su ileteceğiz bu asrın projesi. Hakikaten inşallah borular döşendikten sonra su vermeye başlayacağız. Tabii Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke, küresel bir güç. G20 içerisinde yer alıyor dolayısıyla her şeye teknoloji hakim su arıtma tesisindeki barajlarda biz dünyada ilk üçe giren bir ülkeyiz. Teknolojimiz var, kapasitemiz var yani müteahhitlerimiz güçlü. Türkiye güçlü bir ülke o bakımdan bizim yapamayacağımız hiçbir büyük proje yoktur yani." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eroğlu: 'Türkiye Küresel Bir Güç' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement