Erzin'de Sel Felaketi: 1 Ölü, 5 Kişi Kayıp (3) - Son Dakika
Güncel

Erzin'de Sel Felaketi: 1 Ölü, 5 Kişi Kayıp (3)

Erzin\'de Sel Felaketi: 1 Ölü, 5 Kişi Kayıp (3)

Pansiyonlarda KALANLAR TAHLİYE EDİLİYOR Sel sularına kapılarak kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, selin yoğun olarak etkili olduğu Ilıca bölgesinde bulunan pansiyonlarda kalanlar, AFAD ekipleri tarafından tahliye edilmeye başlandı.

25.09.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pansiyonlarda KALANLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Sel sularına kapılarak kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, selin yoğun olarak etkili olduğu Ilıca bölgesinde bulunan pansiyonlarda kalanlar, AFAD ekipleri tarafından tahliye edilmeye başlandı.

Çoğunluğunu Suriye ve Gürcistan uyrukluların oluşturduğu tatilciler ellerinde valizlerle pansiyonlardan ayrılırken, sel sularına kapılarak kaybolanların arasında tatilcilerin de olduğu belirtildi.

SULAR ÇEKİLDİ, FELAKET ORTAYA ÇIKTI

Yağışın durmasının ardından sular çekilmeye başladı ve selin verdiği zarar ortaya çıktı. Sel sularının önüne katıp götürdüğü otomobil, minibüs, kamyonet gibi birçok araç hurdaya döndü.

Sel, birçok ağacı da kökünden söktü ve ilçeyi kaplıcalara bağlayan yollardan birindeki İçmeler Köprüsü de yıkıldı. İş makineleri yollardaki ağaç ve araçları kaldırmak için çalışmalara başlarken, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

'EVLER DERE YATAĞINA YAPILDI'

Felaketi yaşayanlar ise, bu durumun evlerin dere yatağına yapılmasından kaynaklandığını belirterek, "Sular gece saat 01.00 gibi tusunami gibi aniden geldi. Evlerin birinci katları suyla doldu. Aşağıya baktığımızda araçlarımızın yerinde olmadığını, suyla akıp gittiğini gördük. Dere yatağına evlerin yapılmasına izin verilmesi nedeniyle bu sel felaketini yaşadık. Bu evler yapılmasaydı bu felaket yaşanmayacaktı" diye konuştu.

Çevrede oturanlardan Muhammet Gürz de dere yatağının ıslah edilmesi için daha önce yaptığı başvurudan bir sonuç alamadığını öne sürerek, "2012 yılında dere yatağının ıslahı için DSİ'ye dilekçe verdim ama ilgilenen olmadı. Sonra da bu felaket yaşandı" dedi.

METREKAREYE 71,5 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteorolojiden alınan bilgilere göre ise sağanak yağış 3,5 saat sürdü. 19.30'da başlayıp 23.00'e kadar devam eden ve sele neden olan sağanak yağışta metrekareye 71,5 kilogram yağmur düştü. Meteoroloji yetkilileri şu an için bölgede yağış beklenmediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzin'de Sel Felaketi: 1 Ölü, 5 Kişi Kayıp (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement