Erzurum'a 28 Santim Kar Yağdı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'a 28 Santim Kar Yağdı

Erzurum\'a 28 Santim Kar Yağdı

Kara kışın geri geldiği Erzurum'da dün gece 28 santim kar yağdı ve en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 derece oldu.

05.03.2015 13:56

Kara kışın geri geldiği Erzurum'da dün gece 28 santim kar yağdı ve en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 derece oldu.

Kış mevsiminin uzun süre etkisini sürdürdüğü Erzurum'da dün akşam üzeri başlayan kar yağışı aralıklarla gece yarısına kadar devam etti. Kar kalınlığının 28 santimetreye çıktığı kentte Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri sabahın erken saatlerinde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri Erzurum'un Karadeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında olduğunu önümüzdeki günlerde havaların 2 ila 4 derece arasında ısınacağını bildirdi. Kar yağışının devam etmeyeceğini söyleyen yetkililer yollarda meydana gelecek don ve buzlanmaya karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 13, Kars'ta 8, Ardahan ve Ağrı'da 7, Muş'ta 4, Erzincan'da 3, Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Kar kalınlıkları ise Ağrı'da 35, Erzurum'da 28, Muş'ta 20, Ardahan'da 6, Kars'ta 4 santim olarak ölçüldü. Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Sarıkamış'ta 140, Konaklı'da 102, Palandöken'de 90 santim oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'a 28 Santim Kar Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement