Erzurum'da Türkiye Rafting Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Erzurum'da Türkiye Rafting Şampiyonası

Erzurum\'da Türkiye Rafting Şampiyonası

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nca organize edilen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın ikinci ayağı Erzurum'da başladı Organizasyon Kurulu Başkanı Bayram: "Sanırım sezonun adrenalini en yüksek şampiyonası burada olacak"

10.05.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Erzurum'da organize edilen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın ikinci ayak müsabakaları start aldı.

Uzundere ilçesindeki Tortum Çayı'nda düzenlenen ve Erzurum Valiliği'nin de desteklediği şampiyonaya 13 ilden 200 sporcu katılıyor.

Üç kategoride gerçekleştilecek şampiyonada U 23 Erkekler, Büyük Erkekler ve Bayanlar grubunda yer alan sporcular mücalede ediyor.

Organizasyon Kurulu Başkanı Çetin Bayram, yaptığı açıklamada, 4 ayaklı şampiyonanın ilk ayağını geçen ay Düzce'de, ikinci ayağını da Erzurum'da düzenlediklerini anımsattı.

Bayram, şampiyonanın üçüncü ayağını Tunceli'de, dördüncü ayağını da Rize'de yapacaklarını ifade etti.

"Dördüncü ayaktan sonra seçilecek takımlar milli takımı oluşturup ülkemizi temsil edecek" diyen Bayrak, "Uzundere ilçesi 2012 yılında da Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı" dedi.

İlçede etkili olan yağış nedeniyle suyun biraz daha coşkulu olduğuna vurgu yapan Bayram, şunları söyledi:

"Sanırım sezonun adrenalini en yüksek şampiyonası burada olacak. Alanda profesyonel kurtarma ekiplerimiz var. Bizim haricimizde oluşan riskleri bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Buradaki yarışma R4 kategorisinde yapılacak. Her botta 4 kişi yer alıyor. Sprint, kafa kafaya, nehir inişi ve slalom kategorileri var."

Bayram, şampiyonanın iki gün süreceğini sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Erzurum'da Türkiye Rafting Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement