Erzurum YÖREX Fuarında Yerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum YÖREX Fuarında Yerini Aldı

Erzurum YÖREX Fuarında Yerini Aldı

Türkiye'nin 60 farklı yöresinden 200 standın yer aldığı 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Antalya'da başladı.

22.09.2013 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Antalya'da başladı. Fuarda Erzurum'u, Ticaret ve Sanayi Odası temsil ediyor.

EXPO Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (KESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle düzenlenen fuarın açılış töreni, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı ATB Başkanı Ali Çandır yaptı. Bu yıl, "Memleket Hasreti Çekenlere" sloganıyla düzenlenen fuarın yöresel değerlerin hakkını, hukukunu koruma amacına hizmet ettiğini söyledi. Bu amaç doğrultusunda çaba gösterdiklerini dile getiren Çandır, "Bu yüzden de bu ürünlerin coğrafi işaret kalkanı içerisine alınması gerektir. Bu şekilde ürünlerimizi önce kendi insanımıza, sonra da dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Türkiye'nin doğusundan batısına tüm renkleri aynı çatı altında topladık. Dünyada coğrafi işaretlerle korunmuş 50 milyar dolarlık bir pazar var. Bu piyasanın yüzde 60'ını Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan elinde tutuyor" diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise, Yörex'in artık farklı boyut kazandığına işaret ederek, "Yörex artık Türk kültürünün yansıması haline geldi. 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı artık hasat dönemi olarak görülebilir. Artık bu hasadın başlaması gerekir." dedi.

Daha sonra söz alan Antalya valisi Sebahattin Öztürk ise, yöresel ürünlerin coğrafi tescil yöntemiyle korunmasının önemini hatırlatarak, her yörenin kendi varlıklarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Protokol üyelerinin halk oyunları ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Erzurum Standı Büyük İlgi Gördü…

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri stantları gezdi. Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve ATB Başkanı Ali Çandır birlikte, Erzurum'un tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yöresel ürünlerinin tanıtıldığı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) standına konuk oldu. Son Valiler Kararnamesiyle Erzurum'dan Antalya'ya atanan Vali Sebahattin Öztürk'ü ETSO Standı'nda Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Hasan Akal karşıladı. ETSO yöneticileri misafirlere Erzurum kadayıf dolması ve civil peynir ikram etti.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Erzurum standında kadayıf dolmasının yanı sıra civil peynir, oltu taşı ve bal başta olmak üzere birçok yöresel ürünün tanıtımı yapılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzurum YÖREX Fuarında Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement