Eş Başkan Anlı: ya Yarım Yamalak Hayat Süreceğiz, Yad A Model Olabilecek Bir Şehir İnşaa Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Eş Başkan Anlı: ya Yarım Yamalak Hayat Süreceğiz, Yad A Model Olabilecek Bir Şehir İnşaa Edeceğiz

Eş Başkan Anlı: ya Yarım Yamalak Hayat Süreceğiz, Yad A Model Olabilecek Bir Şehir İnşaa Edeceğiz

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ekonomi Konferans'ında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Artık hepimizin bir karar vermesi gerekiyor.

16.10.2016 14:32

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ekonomi Konferans'ında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Artık hepimizin bir karar vermesi gerekiyor. ya bu yarım yamalak hayatımızı sürdüreceğiz ya da kendi kaderimizi, gücümüzü, başkasına da model olabilecek şekilde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, hiç kimseyi ötekileştirmeden bu şehri ve bu coğrafyayı inşa edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği, 'Amed Ekonomi Konferansı" Belediye binası Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda yapıldı. Konferansta konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, geri bırakılma ve ötekileştirmenin en önemli ayağının ekonomi olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

"80-90 yıldır 'Bölge sırtımızda yüktür, sizi kendi halinize bıraksak açlıktan ölürsünüz' algısı ciddi bir şekilde oturmuştur. Bu coğrafya asalak bir coğrafyaymış gibi lanse edilmiştir. Bazı verileri paylaşmak istiyorum. Diyarbakır yüzyıllardır ülkede öncülük yapmış bir şehirdir. Ekonomik gelişmişlik ve sanayi anlamında 1850'li yıllarda ülkede üçüncü şehirdir. Farklı kimliklerle ekonomik ve ticaret hayatını sürdüren Diyarbakır, zamanla düşüşe geçmiş ve 1970'lerde 40'ıncı sıraya düşmüş. Tek parti döneminde kent 60'ıncı sıraya ve son 20 yılda ise 67'inci sıraya gerilemiş. Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimizde hem altyapı hem de ekonomik altyapıları oluşturduk. Bir kısmını bitirdik, diğer kısmını da bitireceğiz. Bismil Ambar'da 236 dönümlük bir alanı insanlarımızın hizmetine açtık. Silvan yolu üzerinde Dicle Nehri kenarında 300 dönümlük alanı Sur'dan göç eden ailelerimize sunduk. Kendi insanımızın kendi yaşamını sürdürmeleri için imkanlar sunmalıyız. Kulp ve Lice İlçesi'nde yoğun çalışma yürüttük. Menengiç ağaçları aşıları yapıldı, toplam 14 bin ağaç aşılandı. Alışverişimizi yaparken, mümkün mertebede yerelden yaparsak, ciddi bir ekonomik hareketlilik göstermiş oluruz. Artık hepimizin bir karar vermesi gerekiyor. ya bu yarım yamalak hayatımızı sürdüreceğiz ya da kendi kaderimizi, gücümüzü, başkasına da model olabilecek şekilde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, hiç kimseyi ötekileştirmeden bu şehri ve bu coğrafyayı inşa edeceğiz. Bu kent yüzlerce yıllık mirasa sahiptir, bunu başarabilecek güçtedir."

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eş Başkan Anlı: ya Yarım Yamalak Hayat Süreceğiz, Yad A Model Olabilecek Bir Şehir İnşaa Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement